Home / / Boekpresentatie Kriebul van Heleen Goutbeek bij de Lindehoeve

Boekpresentatie Kriebul van Heleen Goutbeek bij de Lindehoeve

DALFSEN – Afgelopen zaterdag presenteerde Dalfsenaar Heleen Goutbeek haar nieuwe prentenboek getiteld Kriebul, een prentenboek voor peuters over fladderaars en kriebelaars. Na het boek ‘Fogul’ van Heleen Goutbeek en Atty van Lenteren, is dit het tweede boek.

“Kriebul is een fraai prentenboek met kleine gedichten over allerlei beestjes die kruipen, fladderen en kriebelen. Een boek voor peuters en kleuters die graag voorgelezen willen worden”, zegt Heleen. “In en rondom huis valt veel te ontdekken. Er kruipt, springt en vliegt van alles. Kinderen staan overal voor open en kunnen met het boek Kriebul ontdekken hoe grappig, spannend, verrassend al die beestjes zijn. Vrolijke teksten nemen de lezers mee in de wereld van de insecten en andere dieren. Het boek is voorzien van tekeningen en gedichtjes.

Het eerste exemplaar werd overhandigd aan kinderburgemeester Myla Groenendijk in aanwezigheid van burgemeester Erica van Lente. “Het is een fantastisch boek geworden”, reageert burgemeester Erica van Lente. ”Ik heb het gelezen en elk dier heeft zijn eigen verhaal. Ik ben erg benieuwd naar het derde boek”, zegt zij met een knipoog. Na het aanbieden van het eerste exemplaar was er voor de kinderen, geassisteerd door vrijwilligers van de Sociale Moestuin en van de moestuin van Lindehoeve, een speurtocht waarbij ze zochten naar kriebelbeestjes in de moestuin. Ook waren een aantal imkers aanwezig en de natuurgidsen Leo Meesters van het Overijssels Landschap en Gerrit Houtschild van METGerrit natuurwandelingen.
“De oplage bestaat in eerste instantie uit duizend exemplaren”, zegt Heleen. De kosten zijn 14.95 euro en het boek is te verkrijgen bij boekhandel Primera en in de winkel van de natuurboerderij Lindehoeve, Koesteeg 4 in Dalfsen.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Inzameling Leger des Heils

DALFSEN – Kleding, schoenen en vodden voor het Leger des Heils kunnen op donderdag 30 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.