Home / / Blikjes inleveren voor statiegeld nog t/m zaterdag 7 augustus

Blikjes inleveren voor statiegeld nog t/m zaterdag 7 augustus

DALFSEN – De bijzondere actie van Kringloop Noggus&Noggus en de gemeente Dalfsen om blikjes in te leveren voor statiegeld stopt na zaterdag 7 augustus.

Doordat vanaf 1 juli in korte tijd een overweldigend aantal blikjes werd ingeleverd is het beschikbare budget uit de verkregen landelijke subsidie voor het tegengaan van zwerfafval op. Inwoners kunnen nog tot en met zaterdag 7 augustus hun blikjes inleveren bij Kringloopbedrijf Noggus&Noggus in Dalfsen.
Wethouder Schuurman: “We wisten dat we de actie een keer moesten afronden, maar dat het zo snel ging is boven verwachting! Veel inwoners hebben de moeite genomen om de duizenden blikjes in te leveren en de vrijwilligers van kringloopwinkel Noggus&Noggus hebben hard gewerkt om het statiegeld te kunnen uitreiken, waarvoor veel dank! We hopen dat we met deze actie hebben bijdragen aan het tegengaan van zwerfafval en dat we daarnaast als duurzame gemeente hebben kunnen laten zien hoe belangrijk het is om grondstoffen te hergebruiken.”

Blikjes bij pmd

Na 7 augustus kunnen inwoners hun blikjes weer gewoon in de zak/bak bij het pmd (papier, metaal en drankenkartons) doen. De grondstoffen uit de oranje bak worden door ROVA ingezet voor hergebruik door bijvoorbeeld blik te gebruiken voor nieuwe blikjes, van drankenkartons toiletpapier te maken en plastic verpakkingen te verwerken tot straatmeubilair of fleecestof.

Actievoorwaarden

Tot en met 7 augustus kunnen inwoners van de gemeente Dalfsen per adres maximaal voor 5 euro aan statiegeld ontvangen voor ingeleverde blikjes.

Lees ook

Hervormd Zangkoor heeft plaats voor nieuwe leden

OMMEN – Na anderhalf jaar is het Hervormd Zangkoor weer begonnen met repeteren. Hier werd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.