Home / / Beweegtuin achter De Olmen in Nieuwleusen officieel in gebruik

Beweegtuin achter De Olmen in Nieuwleusen officieel in gebruik

NIEUWLEUSEN – Afgelopen zaterdag 21 augustus vond de officiele opening van de beweegtuin achter De Olmen plaats. Dit gebeurde in aanwezigheid van wethouder André Schuurman. Schuurman was uitgenodigd door Buurtvereniging De Kerkenhoek, Woonstichting Vechthorst en Saam Welzijn.

De officiële openingshandeling werd verricht door de bewoners van De Olmen. Zij roemden de inzet van de verschillende partijen. Dankzij de inbreng van een aantal organisaties, maar ook van lokale ondernemers, kon de beweegtuin gerealiseerd worden. Omdat het initiatief breed gedragen werd, konden een aantal apparaten worden aangeschaft. Het is de bedoeling dat jong en oud hier gaat sporten. Dat kan via gratis proeflessen, onder begeleiding, maar ook op ieders eigen tijd. De instructies voor de diverse apparaten worden binnenkort nog geplaatst.

Gezelligheid

Sportdocent Ina Linthorst verzorgde tenslotte met de deelnemers een demonstratie. Sporten kan onder begeleiding op de dinsdagen van 19.00 tot 20.00 uur. De eerste zes lessen zijn gratis en het sporten is voor alle leeftijden. “Wij hebben een gevarieerd programma”, zegt Ina. “Een programma rondom de verschillende toestellen, in combinatie met andere attributen zoals kegels, touwen, ballen enzovoort. Na afloop is er altijd gelegenheid om samen een kop koffie te drinken. Een belangrijk gegeven is de ontmoeting en de gezelligheid. We hopen dat jong en oud hier gebruik van gaat maken!”
Aanmelden is mogelijk bij de infopunten: tel. 0529-793013 of via mail: info@saamwelzijn.nl.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Tien jaar G-voetbal in Ommen

OMMEN – Het G-voetbal in Ommen is begonnen als een gezamenlijk initiatief van OVC’21 en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.