Home / / Afscheid

Afscheid

Eén van mijn vriendinnen vertrekt met haar dochter naar een ander werelddeel en dat doet pijn. Natuurlijk beloof je hen daar gauw op te zoeken, maar in de meeste gevallen blijft het bij een belofte. Het is nogal een reis hè. Afscheid nemen is in de meeste gevallen pijnlijk. Terwijl mensen die je best zou kunnen missen vaak hardnekkig bij je willen blijven. Ik heb nu een nieuwe en tegelijkertijd oude vriendin terug. Via Oldenhaghe kwam ik in contact met een ongelooflijk leuke interessante vrouw, waarmee ik ooit in een clubje zat. Wij noemden ons “De Zonneclub”, want we voelden ons zonnig in de lounge van hotel de ZON. Vriendin is wat ouder dan ik, maar enorm alert en vrolijk van aard. Haar schitterende echtgenoot is haar vorig jaar ontvallen en om dan heel alleen veraf in Lemele te wonen is wat riskant en eenzaam. Haar kinderen hebben in Oldenhaghe voor mama een prettig gemeubileerd home gecreëerd. Ik zag vele bekende meubels, die ook in haar nieuwe appartement tot gelding komen. Wij gaan voortaan iedere week met de auto naar diverse plekjes, om daar lekker te smikkelen en smullen. Je moet het leven blijven vieren!

Het verdrietige van de contacten met Oldenhaghe bewoners/sters is dat er altijd een afscheid komt. Jarenlang kwam ik bij een erg leuke vrouw met wie ik kon “lezen en schrijven” die helaas 2 weken geleden overleed. Je ziet het aankomen en toch, er blijft altijd hoop! Nu heb ik zelf een leeftijd, waarop ik kandidate zou zijn voor dit seniorenhuis. Je kunt zelf je kamers inrichten, dat is echt het fijnste. Al je bekende spulletjes om je heen maken veel goed als je afscheid moet nemen van je vertrouwde huis. Vrijwilligers bij Oldenhaghe zijn altijd nodig. Het personeel heeft de tijd niet om lange verhalen aan te horen of met hen iets te ondernemen. Ja, spelletjes en af en toe een ritje met een bus, maar veel meer is er niet. Vrijwilligers zijn dus hard nodig. Mensen verwennen door je aanwezigheid of hen mee te nemen met de auto wordt enorm gewaardeerd. Je word er zelf vrolijk van. Eens ben je wellicht zelf aan de beurt. Dus lieve lezers en lezeressen,
als je tijd hebt en het fijn vindt iemand een prettige middag te bezorgen, geef het aan bij de leiding van een verzorgingshuis. Het wordt gewaardeerd, daar word je zelf vrolijk van!

Antoinette

Lees ook

Crossloop in plaats van de Bouwman Bissinghrun

OMMEN – In verband met de huidige coronasituatie, heeft de organisatie van de Bouwman Bissinghrun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.