Home / / Zoekplaatje: sociale werkplaats Deveo

Zoekplaatje: sociale werkplaats Deveo

Deze foto’s komen uit het archief van Herman Wigbels en zijn gemaakt bij sociale werkplaats Deveo (De Vijf en Ommen) aan de Strangeweg. Deze sociale werkplaats werd in 1968 in gebruik genomen. Met De Vijf en Ommen werd gedoeld op de gemeenten Avereest, Dalfsen, Den Ham, Nieuwleusen en Ommen.

In december 1968 brandde de werkplaats tot de grond af. Deveo werd echter snel herbouwd en uiteindelijk in 1969 heropend. Herman Wigbels maakte foto’s van de afgebrande werkplaats (5 stuks), de herbouw (6 stuks) en de heropening (25 stuks). Het zoekplaatje van deze week is gemaakt bij de heropening van de werkplaats door minister Roolvink op 17 november 1969. Wie kan iets zeggen over deze personen en/of wie herkent (één van) de drie?
Herman Wigbels was van 1950 tot 1983 fotojournalist in de regio Salland. Hij legde alle aspecten van het leven in dorpen en op het platte land vast ter illustratie van artikelen in regionale bladen. Van verschillende foto’s wil Stichting OudOmmen graag weten waar deze zijn gemaakt en/of wie er op staan. Dit is zoekplaatje nummer 84 uit deze reeks. Het fotoarchief van Herman Wigbels is toegankelijk via de website www.hermanwigbels.nl en www.oudommen.nl/beeldbank. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.
Reacties op het zoekplaatje van deze week graag, met vermelding van archiefnummer haw_61934, verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl of deponeren in de brievenbus van Stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33, 7731 SE in Ommen.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door Ter Haar & Dunnink.

Lees ook

Het Boek van de Week

‘De rechtvaardigen’ van Jan Brokken Jan Zwartendijk is na een aantal omzwervingen in 1938 in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.