Home / / Zoekplaatje: OCO-ijs

Zoekplaatje: OCO-ijs

De oudste bewaard gebleven foto’s van fotojournalist Herman Wigbels in de regio Ommen zijn gemaakt in mei 1957. In juni 1957 heeft hij diverse winkels en bedrijven in Ommen op de plaat gezet, zoals: Woertink (levensmiddelen); Veldkamp-Ten Tooren (kleding); Kleinlugtenbeld (rijwielen); Hurink (butagas); De Jong (groentehandel); Timmerman (aannemer); Lub (bromfietshandel); R. van de Heide (rijwielen); Schuurman (cementindustrie); Horstink (schoenen); Van Aalderen (slager); Habers (zuivel); Krukkert (slagerij); Makkinga (bakkerij); Schudde (kleding); Van Lohuizen (slagerij); Aperlo (levensmiddelen); Dijks en Steen (elektro); Timmerman en Jansen (bouw); Aco Hurink (restaurant); Van de Boon (levensmiddelen); Beniers (levensmiddelen); Oldeman (klokken-brillen); Kramer (kleding); Vos (kuiperij) en OCO (ijs). Het zoekplaatje van deze week betreft (een deel van) de foto die hij maakte van OCO-ijs. Wie helpt ons aan de naam van de vrouw achter de toonbank?

Herman Wigbels was van 1950 tot 1983 fotojournalist in de regio Salland. Hij legde alle aspecten van het leven in dorpen en op het platteland vast ter illustratie van artikelen in regionale bladen. Van verschillende foto’s willen we graag weten waar deze zijn gemaakt en/of wie er op staan. Dit is zoekplaatje nummer 85 uit deze reeks. Het fotoarchief van Herman Wigbels is toegankelijk via de website www.hermanwigbels.nl en www.oudommen.nl/beeldbank. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website oudommen.nl.

Reacties op het zoekplaatje van deze week graag, met vermelding van archiefnummer haw_59710, verzenden naar zoekplaatje@oudommen.nl of deponeren in de brievenbus van Stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door Camping de Koeksebelt.

Lees ook

Geld voor onder meer het Grammofoonmuseum in Nieuwleusen

Cultuurfonds Overijssel steunt 31 cultuur- en natuurprojecten in derde kwartaal 2021 REGIO – Het Prins …

2 comments

  1. De “vrouw ” achter de toonbank is het toen-18-jarige meisje Ansje ter Horst.
    Ansje had een jaar daarvoor , tijdens een dansavond mij ; Herman van Elburg ,oudste zoon van OCO,ten dans gevraagd. ( het was “dameskeus”) . Het was meteen RAAK . We zijn inmiddels tot beider volle tevredenheid 65 jaar samen , waarvan 60 jaar getrouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.