Home / / WOII met de Historische Routes app

WOII met de Historische Routes app

REGIO – Met de nieuwe routeapp Historische Routes Overijssel is het mogelijk om zelf een route samen te stellen langs de plekken waar de Tweede Wereldoorlog in Overijssel nog steeds te ontdekken is.

Wandel, fiets of rij langs voormalige werkkampen, raketlanceerbases en plekken waar tijdens de oorlog en bevrijding iconische foto’s zijn gemaakt. Op alle locaties die worden bezocht kan via de app informatie over de verborgen oorlogsgeschiedenis, inmiddels opgegaan in het landschap ontvangen worden.
Met deze nieuw gelanceerde app – door Stichting Platform WO2 Overijssel in samenwerking met Historisch Centrum Overijssel en Overijsselacademie – kan zelf worden bepaald welk vervoermiddel gekozen wordt, waar te starten en hoeveel van de route gewandeld, gefietst of gereden wordt. Een route-app voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en die deze interesse wil combineren met een mooie tocht door Overijssel. De eerste gelanceerde routes in de app zijn ook geschikt voor kinderen.
Rijd bijvoorbeeld langs de werkkampen die tijdens de oorlogsjaren gevestigd waren in Overijssel. Deze werkkampen waren een deel van de oorlogsjaren speciaal ingericht voor Joodse mannen. Nu zijn ze grotendeels in het landschap verdwenen, maar door de informatie uit de app krijgt men een heel ander beeld van de omgeving. Geïnteresseerd in lanceerplekken voor V1 en V2-raketten? Ook die zijn in Overijssel te vinden en er is een route met alle locaties in de provincie.

50 oorlogsfoto’s

Kies voor een route langs de plekken waar tijdens de oorlog en bevrijding iconische foto’s zijn gemaakt. Deze 50 foto’s zijn geselecteerd door een jury en publieksstemming voor de pop-up tentoonstelling ‘WOII in 50 Overijsselse foto’s’ in het kader van 75 jaar vrijheid. De route brengt je langs de locaties waar deze foto’s zijn genomen en biedt meer informatie.
De app Historische Routes Overijssel is mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds en provincie Overijssel en is een project van Stichting Platform WO2 Overijssel in samenwerking met Historisch Centrum Overijssel en Overijsselacademie. De app is gratis te downloaden in de App Store en Play Store.

Lees ook

In het najaar weer koersbal en gymnastiek in de Wiekelaar

OUDLEUSEN – Als de coronamaatregelen het toelaten, start Saam Welzijn in de eerste week van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.