Home / / Vlotten bouwen en blotevoetenwandeling bij De Koppel

Vlotten bouwen en blotevoetenwandeling bij De Koppel

HARDENBERG – Natuuractiviteitencentrum de Koppel in Hardenberg presenteert op dinsdag 27 en woensdag 28 juli twee activiteiten voor de jeugd. Op dinsdagmiddag 27 juli gaan kinderen een vlot bouwen en daarmee een stuk op de Vecht varen; op woensdag 28 juli volgt een blotevoetenwandeling.

Het programma van de vlottenbouwmiddag begint om om 13.00 uur en eindigt rond 15.30 uur. Met verschillende bouwmaterialen gaan de kinderen in groepjes aan de slag. Daarna wordt het vlot natuurlijk te water gelaten om er een stukje mee te gaan varen op de Vecht. En dan is het een kwestie van peddelen, koers houden en zorgen dat het vlot niet kapseist. De activiteit is bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Ze moeten wel kunnen zwemmen. Er is ruimte voor zestien deelnemers. Wel kleding dragen die nat en vies mag worden. De deelnamekosten bedragen 5 euro per kind.
De blotevoetenwandeling op woensdag 28 juli duurt van 14.00 tot 15.30 uur. Kinderen (basisschoolleeftijd) mogen op blote voeten door de modder en het water langs rotspartijen klauteren en glibberen. De tuin staat op dit moment in volle bloei en een glinsterend stroompje loopt langs de rotsblokken en houten springpaaltjes. Boven in de klim/klauterpyramide heb je een geweldig uitzicht over de rivier. De middag staat onder leiding van ‘rots en watercoach/trainer’ Michiel Stolper. Daarbij is er ook aandacht voor de veerkracht van de deelnemers. Ook hierbij geldt dat de kinderen kleding moeten dragen die nat en vies mag worden. De deelnamekosten bedragen 3 euro per kind (exclusief drinken).
Voor informatie en opgave tel. 0523-273388. De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 in Hardenberg.

Lees ook

Oecumenische viering in de Grote Kerk

DALFSEN – In de vredesweek is er op zondag 26 september een oecumenische viering in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.