Home / / Vaccinatie zonder afspraak nu ook in Deventer en Hardenberg

Vaccinatie zonder afspraak nu ook in Deventer en Hardenberg

REGIO – GGD IJsselland is sinds vrijdag 30 juli gestart op de vaccinatielocaties in Deventer en Hardenberg met ‘prikken zonder afspraak’. “We krijgen positieve reacties op de vrije inloop in Dalfsen en Zwolle. Daarom blijven we dit daar doen. En omdat we voldoende vaccins ontvangen, kunnen we het nu ook aanbieden in Deventer en Hardenberg. Let wel op: het is voor mensen die nog GEEN vaccinatie hebben gehad”, zegt Jacco van Gastel, waarnemend projectleider COVID19 Vaccinatie.

Tijdens openingstijden (zie hieronder) kun je gewoon binnenlopen voor je vaccinatie. Voorwaarde is dat je nog niet gevaccineerd bent. Ben je tussen de 12 en 18 jaar (geboren voor 1 juli 2009)? Dan krijg je het vaccin BioNTech/Pfizer. Ben je 18 jaar of ouder? Dan kun je kiezen voor vaccinatie met Janssen (1 prik) of BioNTech/Pfizer (2 prikken).

Service

Van Gastel: “Het is mooi dat we deze service kunnen bieden. Zo kunnen mensen zich laagdrempelig laten vaccineren en zichzelf en hun omgeving, beschermen tegen bijvoorbeeld de Delta-variant van het coronavirus. Ik zou zeggen, kom langs, onze medewerkers zitten er klaar voor. Neem je identiteitsbewijs en gezondheidsverklaring mee. Vul de gezondheidsverklaring alvast thuis in, dan kun je snel door.”

Registratie op locatie

De gezondheidsverklaring vind je bij de uitnodigingsbrief die je van het RIVM hebt gekregen, en op de website van GGD IJsselland. De GGD zorgt ter plekke voor je registratie, zodat je goed in het systeem komt te staan. Je hebt van Janssen maar één prik nodig. Van Moderna en BioNTech/Pfizer twee. Van Gastel: “De datum voor de afspraak voor de tweede prik wordt meteen met je gemaakt. Je kunt zelf bepalen wanneer je op die dag binnenloopt.”
“We weten niet hoeveel mensen er in Deventer en Hardenberg zonder afspraak binnen komen lopen. In Dalfsen en Zwolle loopt het goed door, maar het kan natuurlijk zijn dat je even moet wachten. Of dat op een gegeven moment de vaccins voor die dag op zijn”, waarschuwt Van Gastel. “Dus kom op tijd, dan vis je niet achter het net.”

Vaccinatielocaties en openingstijden

*Hardenberg (Evenementenhal): 8.00 tot 18.30 uur
*Deventer (Runshopping Centre De Snipperling): 8.00 tot 18.30 uur
*Dalfsen (De Trefkoele+): 9.00 tot 15.30 uur
*Zwolle (IJsselhallen): 8.00 tot 18.30 uur

Let op: kies je voor een mRNA-vaccinatie in Dalfsen? Dan krijg je je tweede vaccinatie op een andere locatie. Bijvoorbeeld in Deventer, Hardenberg of Zwolle. Reden is dat de locatie in Dalfsen na 8 augustus is gesloten.

Lees ook

Tien jaar G-voetbal in Ommen

OMMEN – Het G-voetbal in Ommen is begonnen als een gezamenlijk initiatief van OVC’21 en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.