Home / / Uit Hei en Dennen: Kaalslag

Uit Hei en Dennen: Kaalslag

Kaalslag. Nee, niet op of in mijn hoofd, maar in onze tuin. Wat groeit en bloeit er eigenwijs spul tussen de struiken en inmiddels flinke bomen. Het moest ruimer worden, vond ik. O, mijn plannen tot grote veranderingen worden zo gemakkelijk geuit, maar dan komt het ook op ‘schapen scheren’ aan hè. Gerrit bekijkt mijn activiteiten en weet al: “Zij begint enthousiast aan van alles te trekken, maar wie zorgt er voor de afvoer?” En dat is zo, maar als dan uiteindelijk een plan in mijn brein ontstaat, moet het in daden worden omgezet. En nee, dan hang ik niet de opziener uit, maar zet mijn handen in de klei en de vele wortels, takken en onkruid. Ik ben niet te beteugelen, het zweet loopt langs mijn kop, echt waar! Hoor eens, ik wil ook wel eens resultaten na noeste arbeid zien. Zeg nou zelf, een boek of tijdschrift lezen verheft wellicht je hersenpan, maar om nou trots neer te kijken op een gelezen literair werkje?

Zo verging het ons dus, want iedereen weet nu wel dat na een overmoedig genomen besluit er meerdere handen aan bod komen om de gaten te dichten en gehavende wortels en takken af te voeren. Kom op zeg, komt er eindelijk een witgeschilderd moment in mijn broze brein op, dan gaan we niet wachten tot het koeler, warmer of minder regenachtig wordt. Gerrit is altijd bereid mijn bizarre invallen enthousiast te begroeten. “Ach, zo’n vrouw wil ook wel eens haar handen laten wapperen en haar spieren tot wanhoop misbruiken”; ik zie het hem wel denken hoor, maar ja, die paar keer per jaar, er zijn ergere dingen. Onze super tuinman Arend Visscher ondersteunt mijn wensen de tuin tot een wonderschoon minipark om te toveren. Er moest met een flink apparaat een aantal fikse boomwortels worden uitgegraven. En dat gaat ook wel eens een keertje mis, ergo, de stroomkabels knakten tijdens het noodzakelijke grove geweld. Nou ja, het is hoogzomer, vroeg licht, laat donker en ‘s nachts kraait er (gelukkig) geen haan naar een onverlichte tuin.

Kaalslag, het is flink zichtbaar hoor. Wat komt er weer voor in de plaats? Iets minder bewerkelijk spul, dat ook in de winter nog fleur biedt. Niet te breed, te hoog, te bewerkelijk etc. Arend vraagt dat aan mij! Ik kaats de bal meteen terug, want wie is hier de tuinconnaisseur. Ik pluk slechts de wonderschone vruchten.

Antoinette

Lees ook

Inzameling Leger des Heils

DALFSEN – Kleding, schoenen en vodden voor het Leger des Heils kunnen op donderdag 30 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.