Home / / Smikkelboxen en rondje kavelpad

Smikkelboxen en rondje kavelpad

DALFSEN – Naar aanleiding van de positieve reacties op de smikkelbox met hemelvaart en pinksteren, heeft Vechtdal Boert Bewust besloten om de smikkelboxen deze zomer opnieuw neer te zetten.

Op 17 en 18 juli staan op verschillende plaatsen in het Vechtdal weer gevulde koelboxen klaar, ook wel smikkelboxen genaamd. Tegen een kleine vergoeding kunnen deze worden aangeschaft (vergeet dus niet om kleingeld mee te nemen). In deze koelbox zitten versnaperingen (zoals een bekertje yoghurt, een sapje, een blokje kaas e.d.). Naast de mooie omgeving kunnen belangstellenden op deze manier genieten van natuurlijke producten die door de boeren zijn gemaakt.

Rondje kavelpad

Op 17 juli trapt Vechtdal Boert Bewust af met een rondje kavelpad. Het Melkveebedrijf Elisabeth-Hoeve in Dalfsen is dan vanaf 14.00 uur te bezoeken. Naast koffie en koek krijgen bezoekers een rondleiding over het bedrijf. De familie Broeks melkt 65 koeien met een melkrobot. Aanmelden voor deze activiteit is noodzakelijk en er wordt een kleine bijdrage gevraagd.
Mocht het niet lukken op 17 juli dan is er opnieuw een mogelijkheid op 7 augustus. Ook is het mogelijk om tijdens de zomerperiode een akkerbouwer, varkenshouder, pluimveehouder en andere melkveehouders te bezoeken. Op de website www.boerenentuinderspakkenuit.nl is te zien wat er allemaal te doen is in Overijssel. Voor de activiteiten in het Vechtdal is aanmelden verplicht en vol=vol. Kijk voor aanmelding en meer informatie op

www.vechtdalboertbewust.nl

Lees ook

In het najaar weer koersbal en gymnastiek in de Wiekelaar

OUDLEUSEN – Als de coronamaatregelen het toelaten, start Saam Welzijn in de eerste week van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.