Home / / Politiek verwoord: Reces voor de raad van Dalfsen

Politiek verwoord: Reces voor de raad van Dalfsen

DALFSEN – Verschillende politieke partijen in de gemeente Dalfsen geven hun actuele standpunten weer in de rubriek ‘Politiek verwoord’. Ditmaal komt Jos Ramaker van Gemeentebelangen aan het woord.

De raadsvergadering van de gemeente Dalfsen betreffende de Perspectiefnota is goed afgesloten. De voorspellingen waren vrij somber, maar door een financiële injectie vanuit Den Haag zijn de donkere wolken boven Dalfsen weer verdreven. Hier waren alle zes partijen in de gemeenteraad van Dalfsen erg blij mee!

Als Gemeentebelangen geven we elk jaar aan dat we een sluitende begroting willen realiseren en het is mooi dat dit gelukt is. We willen net als onze inwoners het huishoudboekje graag op orde houden. Elke gemeente moet zorgen voor een begroting die ‘structureel en reëel in evenwicht’ is. Als dat niet zo is, kan de gemeente de Artikel 12 status krijgen en daarmee onder preventief toezicht van de provincie komen. Dat is iets wat we absoluut willen voorkomen.

We zijn verheugd dat de gemeentelijke lasten niet verhoogd hoeven te worden. Wel moeten we de vinger aan de pols houden want het sociale domein, waaronder de jeugdzorg, kost de gemeente Dalfsen veel geld en is haast niet te begroten. Deze bedragen zijn moeilijk van te voren in te schatten. En eerlijk is eerlijk; het valt altijd tegen.

Gelukkig heeft Dalfsen nog wat vet op de botten en kan ze tegen een stootje. Dat willen we graag zo houden. Onverwachte kosten moeten we wel kunnen op vangen, het is dus goed dat we een aantal (bestemmings)reserves hebben.

Nu breekt de zomervakantie aan waarbij iedereen tijd heeft om bij te komen en uit te rusten want het was en het is nog steeds een heftige tijd. Corona zet Nederland alweer diep in de rode besmettingscijfers en om de vrijheid weer terug te krijgen is het belangrijk om dit onder controle te krijgen. De onverwacht hevige regenval heeft ons laten zien dat we ook nog andere zorgen hebben dus we zitten letterlijk en figuurlijk op meer zon te wachten.

De perspectiefnota van Dalfsen ziet er in ieder geval zonnig uit en hopelijk krijgt onze hele samenleving op korte termijn weer meer ruimte en perspectief voor de toekomst.

Wij gaan er weer voor en hopen u na het reces weer ‘live’ te mogen ontmoeten, voor nu eerst een prettige vakantie gewenst .

Jos Ramaker
Fractievoorzitter Gemeentebelangen

Lees ook

In het najaar weer koersbal en gymnastiek in de Wiekelaar

OUDLEUSEN – Als de coronamaatregelen het toelaten, start Saam Welzijn in de eerste week van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.