Home / / Politiek Verwoord

Politiek Verwoord

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is de VVD aan het woord.

Beruchte ontsluitingsstructuur en energietransitie

Op de valreep van het zomerreces schrijf ik dit artikel. De laatste raadsvergadering voor het reces is geweest en daar zijn enkele gevoelige onderwerpen behandeld. De beruchte ontsluitingsstructuur, in de volksmond Vechtkade en de RES, regionale energiestrategie. Eerder schreef ik al dat wij als VVD Ommen hier zeer sceptisch over zijn en onze fractie heeft dan ook een duidelijk signaal afgegeven door tegen te stemmen. We zullen nogmaals uitleggen waarom.
De ‘knippen’ in de Vechtkade en Julianastraat. Tijdens de inspraakavond en ook in de enquête kwam duidelijk naar voren dat zowel ondernemers als ook een overgroot deel van de inwoners dit niet wil. We weten niet eens exact hoe de knip geplaatst wordt, de verkeersproblematiek zal zich verplaatsen waardoor winkels slechter bereikbaar worden en zij zien hun klanten elders boodschappen halen.
Ook wat de RES aangaat kan ik duidelijk zijn, Als VVD vinden we de energietransitie veel te ver gaan, het wordt ons vanuit de landelijke politiek door de strot geduwd en we willen simpelweg geen landschap met windmolens en grote zonnevelden. Een half jaar geleden wilde niemand panelen op landbouwgrond, een maand geleden liever niet en nu komen we er blijkbaar niet onderuit. Wij blijven bij ons standpunt en hebben tegen dit raadsvoorstel gestemd.
Zoals gezegd is het nu zomerreces en is het dus tijd voor ontspanning en vakantie zodat we in september het politieke seizoen met frisse moed in kunnen gaan om de belangen van jullie te vertegenwoordigen!

Robbin Hutten, raadslid VVD

Lees ook

Oud papier Ommen

OMMEN – De leden van de Ommer muziekverenigingen De Bazuin, Soli Deo Gloria en Crescendo …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.