Home / / Politiek verwoord

Politiek verwoord

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is de PVDA aan het woord.

De politiek op vakantie

Deze week is de laatste raadsvergadering voor het zomerreces, maar wel een vergadering met een volle agenda. Naast de besluiten over de ontsluitingsstructuur gaat het ook over het woonprogramma van Ommen. Voor de PvdA staat voorop dat er meer sociale huurwoningen moeten worden gebouwd, hier is een grote behoefte aan. Andere woonvormen komen ook aan de orde, zoals bijvoorbeeld; tiny houses. Compacte woningen voor één- of tweepersoons huishoudens, voortgekomen uit een sociale beweging die het wonen in kleine huisjes propageert.Vaak wordt bij de bouw van dergelijke woningen gebruik gemaakt van ecologische bouwmaterialen om op een duurzame manier om te gaan met de beschikbare middelen.
En dan gaat het in de laatste raadsvergadering voor de zomer ook nog over zonnevelden en over de regionale energiestrategie. Vooral het al dan niet plaatsen van zonnepanelen op landbouwgronden zorgt voor veel discussie. Ook de PvdA is sceptisch over dergelijke zonnevelden. Liever energie door wind dan vruchtbare landbouwgrond hiervoor op te offeren.
Maar volgende week barst de zomervakantie los, en met het stoppen van verschillende coronamaatregelen kan en mag er veel meer. Wij gaan weer bijna terug naar normaal, hoorde ik laatst iemand zeggen. Maar ja,wat is normaal nu? Gaan we weer helemaal terug naar oude gedragspatronen of zullen we sommige dingen toch anders blijven doen? De tijd zal het leren, persoonlijk ben ik in ieder geval blij dat er weer naar festivals, theaters en bioscopen gegaan kan worden.
Je merkt vooral ook bij de jeugd, dat hier grote behoefte aan is, ze hebben het lang moeten missen. Samen naar een concert, samen sporten, zorgt voor verbinding die van zeer wezenlijk belang is voor onze maatschappij, de jeugd heeft de toekomst nietwaar?
Ik wens u een mooie zomervakantie in Ommen of elders, helaas zonder Ommer Bissingh maar die komt zeker volgend jaar weer terug.
En mocht u na een hopelijk mooie zomer denken: die politiek lijkt mij toch wel wat om actief in te worden, aarzel niet en bel of mail naar PvdA Ommen: hilbert.moerman@ommen.nl of bel voor informatie 06-53561062

Lees ook

Het Boek van de Week

‘De rechtvaardigen’ van Jan Brokken Jan Zwartendijk is na een aantal omzwervingen in 1938 in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.