Home / / Op reis met de Bibliotheek

Op reis met de Bibliotheek

OMMEN – Deze zomer vullen vele gezinnen hun rugzak en gaan op reis met de Bibliotheek. In de vakantie doen ze mee aan het zomerleesprogramma Vakantielezen. Op de camping, in de tuin, aan het strand of op de trampoline: het maakt niet uit waar je het doet. In de zomer kun je overal lezen! En met Vakantielezen van Bibliotheek Salland wordt lezen extra leuk.

Vakantielezen is een spannende ontdekkingsreis voor beginnende lezers in basisschoolgroepen 3 en 4. Na de zomervakantie is bij deze groep kinderen vaak de leesvaardigheid een beetje weggezakt. Bibliotheek Salland biedt kinderen in de gemeenten Ommen, Raalte en Olst-Wijhe een leuke manier om ook in de vakantie aan het lezen te blijven. Zo’n 800 kinderen kennen Vakantielezen al omdat ze op school hebben meegedaan. In de zomervakantie is Vakantielezen er voor alle kinderen uit de groepen 3 en 4.

Ga mee op reis

Op de website www.vakantie-lezen.nl reizen de gezinnen langs zes landen. Van de Griezelkust naar Sportmanië en van het Dierenrijk naar Lachland. In ieder land staan opdrachten klaar en is er een schat te vinden. Ondertussen lezen de deelnemers verhalen en spelen ze samen zomerse (taal-)spellen. Ook hoort er bij elk van deze fantasielanden een speciaal boek. Wie wil meedoen aan de reis en de schatjacht, kan bij een van de bibliotheken in Ommen, Raalte, Olst-Wijhe of in Heino een schatkaart halen. Meedoen aan Vakantielezen kan tijdens de hele zomervakantie.

Lees ook

Veel belangstelling voor de eerste themadag in Dalfsen

DALFSEN – Evenals vorig jaar presenteert Ondernemend Dalfsen weer de drie landen themadagen. Het motto …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.