Home / / Maxine Overweel en Brechtje van Dijk nieuwe stadsdichters van Ommen

Maxine Overweel en Brechtje van Dijk nieuwe stadsdichters van Ommen

OMMEN – Ommen heeft twee nieuwe stadsdichters gekozen. Maxine Overweel start deze maand als stadsdichter en neemt daarmee de pen over van Viviane Rose. Brechtje van Dijk is de nieuwe junior stadsdichter en vervangt Lilou Kleine Staarman.

Donderdag 8 juli was het officiële overdrachtsmoment op het stadshuis in bijzijn van onder andere wethouder Scheele en Dick de Boer, voorzitter van Cultuur Platform Ommen. Scheele bedankte Viviane Rose voor haar creatieve inzet de afgelopen jaren. “We hadden al prachtige borden met kunst in ons centrum en Viviane stelde ons terecht de vraag: ‘Waarom zitten daar geen gedichten tussen?’ Dus haar eerste daad als stadsdichter in 2019 was het plaatsen van een gedicht in de doorgang van het 11 Aprilplein. Dit bleek de start te zijn van onze gedichtenroute in het centrum.”
De nieuwe stadsdichters zijn gekozen aan de hand van een gedichtenwedstrijd en starten deze maand. De liefde voor taal zat er al vroeg in vertelt junior stadsdichter Brechtje van Dijk. “Ik was op de basisschool al veel met taal bezig. Super leuk dat ik gewonnen heb, het begon eigenlijk als een challenge van mijn vader. Ik had helemaal niet verwacht dat ik zou winnen. Ik vind het spannend en heb er zin in.” Ook stadsdichter Maxine Overweel kan niet wachten om te beginnen. “Echt een enorme eer om te mogen doen. Deze maand is voor het eerst een gedicht van mij te horen via Vechtdal FM. En op de Facebook pagina ‘Stadsdichter van Ommen’ zal ik regelmatig iets publiceren.”
Elke twee jaar wordt er een stadsdichter en een junior stadsdichter gekozen. De stadsdichters verwoorden op een ludieke en kritische wijze de actuele situatie in Ommen. De geschreven gedichten dragen zij voor tijdens speciale gelegenheden.

Op de foto van links naar rechts: Viviane Rose, Dick de Boer, Ko Scheele, Maxine Overweel en Brechtje van Dijk.

Lees ook

In het najaar weer koersbal en gymnastiek in de Wiekelaar

OUDLEUSEN – Als de coronamaatregelen het toelaten, start Saam Welzijn in de eerste week van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.