Home / / Loris Veneman schittert tijdens TT Assen

Loris Veneman schittert tijdens TT Assen

DALFSEN – Na het begin van het seizoen de Nothern Talent Cup te hebben moeten missen vanwege een sleutelbeenbreuk, heeft Loris Veneman tijdens zijn eerste TT optreden succesvol zijn rentree kunnen maken.

De Northern Talent Cup is een ‘talent opleidingsklasse’ voor rijders uit Noord-, Oost- en Midden-Europa. In een klasse waarbij alle rijders gebruik maken van identiek KTM moto3 materiaal vormt Loris het Kahuna Racingteam. De vierde race van het seizoen vond plaats tijdens de TT van Assen, in dit MotoGP weekend werden twee races verreden.
Assen tijdens de TT is voor elke motorsporter speciaal, ook voor Loris was dit eerste TT moment bijzonder. Tijdens de training kon hij optimaal gebruik maken van zijn ervaring met het circuit en de weeromstandigheden. De kwalificatietraining was spannend en de rijders moesten op het juiste moment presteren en niet twijfelen. Loris deed dit bijzonder goed en kon een tweede tijd realiseren. Dit was een goede uitgangspositie voor de twee races.

Kopstart

Tijdens de eerste race waren de omstandigheden met een halfdroge en natte baan moeilijk, Loris nam kopstart en vocht de hele race in de kopgroep. Na een spannend gevecht van vijftien ronden pakt Loris een vierde plaats op slechts tweehonderdste op het podium. Een super resultaat op het thuiscircuit. De tweede race werd verreden op een droog circuit met publiek op de tribunes. De show was geweldig en dertien rijders streden om het podium. Elke ronde was verschillend en in de groep werden scherpe tijden gezet. Loris kon door vier man in te halen in de laatste twee bochten, opnieuw een vierde plaats behalen.
Een erg goede thuisrace en beste Nederlander op het TT circuit. Tijdens de korte zomerstop kan er nog één keer getraind worden alvorens de races weer losbarsten op de Red Bull Ring in Oostenrijk.

Tekst: Kahuna Racingteam

Foto: Northern Talent Cup

Lees ook

Nieuwe fietsroute rond Sallandse Heuvelrug in teken van streekproducten

REGIO – De HORT, Hellendoornse Ondernemers in Recreatie en Toerisme, Toeristisch Bureau Hellendoorn en Salland …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.