Home / / Levensechte 3D schilderingen sieren de straten van Ommen

Levensechte 3D schilderingen sieren de straten van Ommen

OMMEN – Eind juni kwam ze naar Ommen om hier en daar wat grijze gebieden kleurrijker te maken: Rianne te Kaat, de 28-jarige voormalig productontwikkelaar en projectmanager.

Vroeger was ze al creatief en stonden haar schoolschriften vol met tekeningen. Het was dan ook niet vreemd dat ze voor de studie Industrieel Product Ontwerpen koos. Later volgde ze een masterclass 3D Streetart, dit beviel haar zo goed dat ze haar vaste baan vaarwel zei en fulltime aan de slag ging als 3D street artist. Centrummanager Leo Hoksbergen nodigde Rianne uit om Ommen op te fleuren. En dat is gelukt: de schilderingen zijn te bewonderen op vijf locaties: Markt/Bermerstraat, de Vecht, Kerkplein, Varsenerpoort, entree Markt. Rianne zegt hierover: “Een schildering is vanaf één punt in 3D te zien, het zogeheten kijkpunt. Dit wordt aangegeven met voetjes op de grond. En met de camera van je mobiel is het nog beter te zien en uiteraard te fotograferen.”
Het gehele artikel over Rianne’s streetart in Ommen is te lezen in ‘Zomer in Ommen’, de gids die mede mogelijk is gemaakt door Stichting Ondernemersfonds Ommen, Gemeente Ommen en het Ommer Nieuws.

Lees ook

In het najaar weer koersbal en gymnastiek in de Wiekelaar

OUDLEUSEN – Als de coronamaatregelen het toelaten, start Saam Welzijn in de eerste week van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.