Home / / KNVB maakt indeling voetbalclubs 2021-2022 bekend

KNVB maakt indeling voetbalclubs 2021-2022 bekend

OMMEN – De KNVB heeft de indeling voor het voetbalseizoen 2021-2022 bekend gemaakt.
FC Ommen, de fusieclub tussen OVC ’21 en OZC is ingedeeld in klasse 3D Noord. Daarmee ontloopt de equipe van trainer Yves Heskamp stadgenoot Mariënberg. Vier streekderby’s liggen in het verschiet, tegen Avereest, Nieuwleusen, de Dedemsvaartse fusieclub DVC Dedemsvaart en Lutten.

Verder stuiten de Ommenaren op BSVV (Bovensmilde), CSVC (Coevorden), FC Klazienaveen, Fit Boys (Beilen), Hollandscheveld, Hoogeveen, SVN ’69 (Nijeveen), Vitesse ’63 (Koekange) en ZZVV (Zuidwolde).
Mariënberg is eveneens ingedeeld in 3D, maar dan in Oost. De Beerzervelders mogen het komend seizoen uitvechten met AJc ’96 (Losser), ASV ’57 (Aadorp), Bergentheim, Buchterveld, de Nijverdalse clubs De Zweef, DES en SVVN, Hardenberg ’85, Hellendoorn, Kloosterhaar, ON Almelo, Voorwaarts V (Westerhaar) en Wilhelminaschool (Hengelo).
Sportclub Lemele stond vorig seizoen in klasse 4F na vier duels ongeslagen bovenaan. Doelman Ruan Weelink hoefde in dat kwartet wedstrijden niet eenmaal de trieste gang naar het net te maken. Jammer genoeg strooide het coronavirus roet in de eclatante competitiestart. Onder de tegenstanders voor de bespelers van Zandeinde meerdere bekenden, zoals Daarle, Daarlerveen, MVV ’69 (Marle) en SVV ’56 (Sibculo). Verder moeten er kilometers gemaakt worden in Twente, waar AVC Heracles uit Almelo, ATC 65 en Achilles ’12 uit Hengelo, GFC uit Goor en BZSV de Blauwwitters uit Borne wachten als tegenstander. Het deelnemersveld van veertien clubs wordt gecompleteerd door SV Rijssen en Sportclub Rijssen, Juventa ’12 uit Wierden en Sportclub Bornerbroek.
In klasse 5A van het zondagvoetbal afdeling Oost moet Vilsteren kilometers maken. Deze poule bestaat uit twaalf clubs. Slechts Mariënheem ligt voor de club van trainer Dik Runherd redelijk binnen schootsafstand. Verder ligt het kompas oostwaarts, met de dorpsclubs Sportclub Haarlo, Bentelo, Manderveen, Langeveen en DTC ’07 uit Lattrop-Breklenkamp als tegenstander. Kilometers draaien wordt het tegen Haaksbergen, Hengelo en het Enschedese trio TVV, FC het Centrum en Vosta.

Foto: Ook komend seizoen stuit sportclub Lemele op streekgenoot SVV ’56 uit Sibculo

Tekst: Willem Lampe

Lees ook

Programmavoorbereiding USV

NIEUWLEUSEN – Onder leiding van het nieuwe trainersduo Mathijs van Faassen en Theo van ’t …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.