Home / / Kinderactiviteiten bij De Koppel

Kinderactiviteiten bij De Koppel

HARDENBERG – Natuuractiviteitencentrum de Koppel in Hardenberg presenteert de komende week weer een aantal activiteiten voor de jeugd. Op vrijdagochtend 30 juli mogen kinderen waterdiertjes zoeken; dinsdagmiddag 3 augustus volgt een blotevoetenwandeling en op woensdagmiddag 4 augustus een Koppelranger-middag. Voor alle activiteiten geldt: graag opgave vooraf.

Het ‘waterdiertjes zoeken’ op vrijdagochtend 30 juli is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 10 jaar. Het vangen gebeurt in groepjes met een schepnetje en een teiltje. Vervolgens leren de kinderen meer over de diertjes die ze gevangen hebben. De activiteit duurt van 11.00 tot 12.00 uur. De deelnamekosten bedragen 1 euro (exclusief consumpties); gratis voor de IVN-jeugdleden.
De blotevoetenwandeling op dinsdag 3 augustus duurt van 14.00 tot 15.30 uur. Kinderen (basisschoolleeftijd) mogen op blote voeten door de modder en het water langs rotspartijen klauteren en glibberen. Boven in de klim/klauterpyramide hebben ze een geweldig uitzicht over de rivier. De middag staat onder leiding van ‘rots en watercoach/trainer’ Michiel Stolper. Daarbij is er ook aandacht voor de veerkracht van de deelnemers. Trek kleren aan die nat en vies mogen worden. De deelnamekosten bedragen 3 euro per kind (exclusief drinken).
De Koppelranger-middag is gericht op kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Samen gaan ze met de boswachter op onderzoek in de Koppeltuin. Daar staan op dit moment veel soorten planten in bloei. Zo leren ze meer over de flora in de tuin. Deelname is gratis. De activiteit duurt van 14.00 tot 16.00 uur.
Voor informatie en opgave tel. 0523-273388. De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 in Hardenberg.

Lees ook

Hervormd Zangkoor heeft plaats voor nieuwe leden

OMMEN – Na anderhalf jaar is het Hervormd Zangkoor weer begonnen met repeteren. Hier werd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.