Home / / Kamp Laarbrug doorstaat de tand des tijds

Kamp Laarbrug doorstaat de tand des tijds

VILSTEREN – Dit jaar is het 70 jaar geleden dat de eerste Molukkers naar Nederland kwamen en zich onder meer in Vilsteren op kamp Laarbrug vestigden. Maar ook dit jaar is het 50 jaar geleden dat hetzelfde Laarbrug een camping werd en uitgroeide tot een recreatieplek met hedendaagse, moderne voorzieningen.

In de jaren vijftig van de vorige eeuw stonden er barakken op het kamp omdat Laarbrug reeds bestond in de hoedanigheid van een DUW (Dienst Uitvoering van Werken) kamp en een interneringskamp. 50 jaar geleden veranderde het kamp in een camping. Van een gat in de grond tot riool en van jerrycans tot water uit de kraan. Van gemeenschappelijke wc’s tot eigen toiletten. En van een omroepinstallatie tot glasvezel op iedere campingplek. Met enige regelmaat bezoeken oud-bewoners de camping om herinneringen aan kamp Laarbos op te halen. Ook staat er een monument om te herinneren aan alle gebeurtenissen die hier destijds hebben plaatsgehad.

Lees ook

In het najaar weer koersbal en gymnastiek in de Wiekelaar

OUDLEUSEN – Als de coronamaatregelen het toelaten, start Saam Welzijn in de eerste week van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.