Home / / Het Boek van de Week

Het Boek van de Week

‘Het mysterie van kamer 622’ van Joël Dicker

Auteur Joël loopt na het overlijden van zijn uitgever Bernard met zijn ziel onder de arm. De enige manier om goed afscheid van Bernard te nemen is door een nieuw boek te schrijven en dat aan hem op te dragen. Hij gaat er eens goed voor zitten maar er is een grote belemmering. Naast hem is een jonge vrouw komen wonen en zij neemt al zijn gedachten in beslag. Twee maanden lang verkeren ze met elkaar, dan is het afgelopen en stort Joël zich eindelijk op zijn boek.

Palace de Verbier

Bernard verbleef altijd graag in het Palace de Verbier, een gerenommeerd hotel in de Zwitserse bergen. Het hotel wordt het middelpunt van de roman, Joël neemt zijn intrek in kamer 623. In de kamer naast de zijne logeert een knappe jonge vrouw, zij heeft kamer 621bis. Kamer 622 ontbreekt. Dat triggert Joël om op onderzoek uit te gaan en al snel ontdekt hij dat er een moord in kamer 622 heeft plaatsgevonden. Vanaf dat moment bestond kamer 622 niet meer. Joël duikt in de onopgeloste moordzaak, samen met Scarlett, de dame in kamer 621bis, begint hij het raadsel te ontrafelen.

Bank Ebezner

De moord vond plaats tijdens ‘Het grote weekend van de Bank Ebezner’ dat jaarlijks in het Palace gehouden wordt. Door het overlijden van Abel Ebezner, de voorzitter van de bank, moet er een nieuwe voorzitter gekozen worden. Er zijn verschillende kandidaten, allereerst Macaire Ebezner, de zoon van Abel. De neven Hansen, sinds jaar en dag aandeelhouders, Lev Levovitch, uit het niets opgeklommen tot een gehaaide belegger en Sinion Tarnogol. Aan de laatste heeft Macaire al zijn aandelen overgedaan, in ruil voor iets. Maar niemand weet wat dat iets is.

Luikjes

Dan zijn er nog Anastasia, de vrouw van Macaire maar nog altijd verliefd op Levovitch, huishoudster Arma, chauffeur Alfred, geheim agent Wagner, Sol, de vader van Levovitch en hoteldirecteur meneer Rose. Allen spelen een rol in het intrigerende spel dat soms op een Agatha Christie lijkt, dan weer een spionageroman zou kunnen zijn of een romantisch verhaal over een onmogelijke liefde. Alle intriges worden zorgvuldig en minutieus gesmeed. Een boek, in een boek, in een boek waarin telkens weer wat luikjes opengaan. Kunstig gefabriceerd, een echte pageturner met een prachtige omslag: een schilderij van Edward Hopper.

Het boek ‘Het mysterie van kamer 622’ is aanwezig in uw bibliotheek. U kunt het boek reserveren door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheeksalland.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en / of https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/

Lees ook

In het najaar weer koersbal en gymnastiek in de Wiekelaar

OUDLEUSEN – Als de coronamaatregelen het toelaten, start Saam Welzijn in de eerste week van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.