Home / / GGD IJsselland sluit in augustus twee vaccinatielocaties

GGD IJsselland sluit in augustus twee vaccinatielocaties

ZWOLLE – GGD IJsselland is van plan om de vaccinatielocaties in Dalfsen en Kampen na zondag 8 augustus te sluiten. Daarmee sorteert de GGD voor op de komende afschaling.

GGD IJsselland vaccineert elke week 35 tot 45 duizend mensen per week op vijf vaste vaccinatielocaties en een pop up-locatie. “We hebben tot nu toe al ruim 413.000 vaccinaties gegeven”, zegt Margreet Algera, strategisch manager GGD IJsselland. “In juli loopt het aantal prikken per dag terug, dan heeft een groot deel van de inwoners van IJsselland de eerste, en soms enige, vaccinatie al gehad.” Dat betekent dat GGD IJsselland steeds minder priklijnen gebruikt en dat we ons voorbereiden op afschalen. De GGD blijft vaccineren totdat iedereen die dat wil één of twee prikken heeft kunnen halen.”
Projectleider Sebastiaan van Buuren vervolgt: “Afschalen betekent vooruitkijken. Dit moet je op tijd plannen, omdat je ver van tevoren al de afspraakmogelijkheden moet aangeven. De locaties in Deventer, Hardenberg en Zwolle zijn vanaf maandag 9 augustus acht uur per dag open, in plaats van twaalf uur. De openingstijd is dan van 9.00 – 17.00 uur. Daarnaast is zondag 8 augustus dus de laatste prikdag in de vaccinatielocaties in Dalfsen en Kampen.”
GGD IJsselland blijft zeven dagen per week vaccineren. Afhankelijk van landelijk beleid schaalt de GGD verder af na de zomer. Mochten omstandigheden veranderen, dan worden de plannen bijgesteld. “We blijven flexibel inspelen op de situatie”, zegt Van Buuren.

Lees ook

Vrijwilligers H. Hartkerk in Lemelerveld gehuldigd

LEMELERVELD – De locatieraad van de H. Hartkerk in Lemelerveld heeft op zaterdag 9 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.