Home / / Ga mee ‘OpStap’ in Beerze

Ga mee ‘OpStap’ in Beerze

BEERZE – Op dinsdagavond 13 juli, 27 juli en 10 augustus verzorgt Landschap Overijssel een excursie in de serie ‘OpStap’ in natuurgebied Beerze. Onder leiding van natuurgids Bram Jongsma is het mogelijk een wandeling te maken van ruim twee uur in dit gevarieerde gebied.

Het Natura 2000 gebied Beerze in de gemeente Ommen is speciaal omdat hier veel landschapstypen bij elkaar komen: rivierlandschap, (stuif) duintjes, essen, beschermd dorpsgezicht met kamduin, stuifzanden, natte- en droge heide, veenputten, bos en de zogenaamde ‘nieuwe natuur’. Elk met zijn eigen specifieke flora en fauna. Samen met de natuurgids lopen de wandelaars door en langs een aantal van deze landschapstypen. De gids geeft informatie en er is volop de gelegenheid om vragen te stellen. De ‘OpStap’ excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.
De wandeling duurt zo’n tweeënhalf uur. De kosten zijn vijf euro per volwassene en twee euro vijftig per kind. Donateurs van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere twaalf Landschappen, nemen op vertoon van het pasje gratis deel.
Tijdens de wandelingen wordt rekening gehouden met het coronavirus. Omdat de anderhalve meter gewaarborgd wordt, kunnen een beperkt aantal mensen mee. Kijk voor meer informatie en reservering op

www.landschapoverijssel.nl/opstap2021

Lees ook

Nieuwe fietsroute rond Sallandse Heuvelrug in teken van streekproducten

REGIO – De HORT, Hellendoornse Ondernemers in Recreatie en Toerisme, Toeristisch Bureau Hellendoorn en Salland …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.