Home / / Festival de Vecht gaat aangepast door

Festival de Vecht gaat aangepast door

OMMEN – Met de onverwachte, nieuwe coronamaatregelen die voorlopig gelden tot 13 augustus moet de organisatie van Festival de Vecht hier en daar wat bijsturen, maar het festival kan gelukkig wel doorgaan. “Met wat aanpassingen kunnen alle coronamaatregelen nageleefd worden en zijn alle activiteiten die onder het festival vallen volledig coronaproof”, zo laat de organisatie weten.

Festival de Vecht bestaat immers uit losse elementen en is als zodanig geen meerdaags festival. Ook komt het te verwachten aantal bezoekers per activiteit niet boven de maximaal gestelde duizend uit.
De meeste aanpassingen zijn bij het Vecht Concert in Ommen op zaterdag 21 augustus. Publiek mag niet staan, dus de staanplaatsen vervallen. “Maar doordat er veel ruimte is op het plein aan de Vechtkade kunnen er een heleboel gezellige zitplaatsen gecreëerd worden, zodat er toch voldoende plaatsen zijn voor het publiek”, meldt de organisatie. Met drie live acts (waaronder Charly Luske & Band) die muziek spelen van drie grote nationale en internationale sterren uit de muziekwereld: Ramses Shaffy, Billy Joel en George Michael, belooft het Vecht Concert weer een spetterende muzikale avond te worden op een unieke locatie.
Zoals het er naar uitziet, komt de Afterparty van het Vecht Concert helaas te vervallen. Voor nu. Want wellicht komen er na 13 augustus nog versoepelingen. De organisatie kan snel schakelen, dus als de Afterparty mag, dan wordt dat snel geregeld.
Overigens dienen bezoekers van het Vecht Concert bij binnenkomst aan te tonen dat ze gevaccineerd, negatief getest of immuun zijn, hiervoor wordt de Corona check app gebruikt. Dat geldt ook voor de Ondernemersbijeenkomst op 20 augustus voor de sponsoren (met partners) van het festival inde grote festivaltent in Ommen met als gastsprekers Johan Derksen en Evert ten Napel en voor het Landgoed Concert met harpiste Mechteld Karlien de Jongh in het Landgoedcentrum in Vilsteren op 29 augustus.

Openlucht

Alle andere unieke onderdelen van het festival, zoals de Kinderdag met workshops en jeugdmusical ‘Bultje en het verdwenen kristal’ op 20 augustus, de speciale gratis rondvaarten met deskundige gidsen in historische boten in Ommen op 21 augustus, het Lunch Concert met muzikaal entertainer Erik Brey op 22 augustus bij Buitenplaats de Luwte in Zwolle, de gratis rondvaarten en wandelingen bij de Stuw Vechterweerd in Dalfsen op 27 en 28 augustus, het Picknick Concert met high tea op 28 augustus in Vilsteren, de gratis activiteitenmiddag voor het hele gezin op 28 augustus bij De Koppel in Hardenberg en het Koelinair Concert op 29 augustus bij Erve Vechtdal in Ommen vinden in de openlucht plaats. Daar hoeft geen negatief testbewijs of vaccinatiebewijs getoond te worden omdat het kleinschalige activiteiten zijn en er voldoende afstand gehouden kan worden.

Geld terug

De organisatie van Festival de Vecht zet zich volop in om alle onderdelen van het festival aangepast aan de coronamaatregelen door te laten gaan. Gaat er onverhoopt toch iets niet door, dan ontvangen mensen hun geld terug. Voor meer informatie en kaartverkoop www.festivaldevecht.com.

Lees ook

In het najaar weer koersbal en gymnastiek in de Wiekelaar

OUDLEUSEN – Als de coronamaatregelen het toelaten, start Saam Welzijn in de eerste week van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.