Home / / Echtpaar van Emmen-Bosch 60 jaar getrouwd

Echtpaar van Emmen-Bosch 60 jaar getrouwd

DALFSEN – Dinsdag (vandaag) is het zestig jaar geleden dat Peter van Emmen en Alie Bosch elkaar het jawoord gaven. Burgemeester Erica van Lente ging in verband met haar vakantie een week eerder al namens de gemeente Dalfsen op bezoek bij het diamanten echtpaar om hen te feliciteren met deze mijlpaal.

Het echtpaar Van Emmen-Bosch leerde elkaar kennen bij de klanken van de jukebox bij cafetaria Bergman in Dalfsen. Peter is een rasechte Dalfsenaar. Hij komt uit een gezin van acht kinderen, waarvan er twee zijn overleden. Na de lagere school werkte hij enkele jaren bij een stoffeerderij in de eierhal in Dalfsen en vervolgens 40 jaar bij drukkerij Eshuis. Op 57-jarige leeftijd ging hij met pensioen. Het echtpaar woonde een aantal jaren aan het Kerkplein en sinds 1964 in hun huidige woning aan de Nieuwe Uitleg. Peter was kort lid van de schietvereniging, mag graag puzzelen en reed sinds 1992 jarenlang voor tafeltje dekje. Daar is hij recentelijk mee gestopt.
Alie werd geboren aan de Kampmansweg in Oudleusen. Zij komt uit een gezin van twee kinderen, haar oudere zus is helaas veel te jong overleden. Na de lagere school werkte zij eerst thuis en daarna bij enkele gezinnen en vervolgens een aantal jaren bij badpakkenfabriek Wolfrath in één van de gebouwen van drukkerij Eshuis. Toen de kinderen de deur uit waren, werkte zij ook nog een aantal jaren bij de firma Eshuis. Alie was ruim 33 jaar actief lid van de Zonnebloem afdeling Dalfsen en is ook nog steeds vrijwilligster bij Rosengaerde. “Heel leuk om te doen”, is haar reactie. Het echtpaar kreeg drie kinderen, twee dochters en een zoon. Zij hebben een aantal kleinkinderen en één achterkleinkind. Beiden beschikken nog over een goede gezondheid en als het weer het toelaat, maken zij nog graag een fietstochtje. Het feest wordt op de dag van hun huwelijk in klein familieverband gevierd bij restaurant Het Roode Hert in Ankum.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Uit Hei en Dennen

Mijn verwondering gaat meerdere malen uit naar diverse vormen van kunst. Ik heb vaak ook …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.