Home / / Debuutalbum van oud-Ommenaar Dennes Frikken

Debuutalbum van oud-Ommenaar Dennes Frikken

ZWOLLE – Oud-Ommenaar Dennes Frikken heeft recentelijk zijn debuutalbum ‘Pale Face’ uitgebracht. De singer-songwriter, thans woonachtig in Zwolle, treedt op onder de naam Lilywhite. Op dinsdag 15 juni verscheen al zijn single ‘Change’.

Dennes Frikken (44) groeide op in Ommen en vertrok op zijn 23-ste naar Zwolle om daar op eigen benen te gaan staan en los te breken van zijn verleden. In zijn vrije tijd schreef hij ontelbaar veel liedjes over de liefde, het leven en verlies. Hij speelde in verschillende bands en was grondlegger van de bands Tome en Fancy Roam. Dit eerste soloalbum is het resultaat van een persoonlijke zoektocht die leidde door Dennes’ verleden in Ommen, Dalfsen en Zwolle en heeft tekstueel alles te maken met een traumatische gebeurtenis in zijn leven. Aangespoord door muziekkenners en vrienden begon hij in 2019 met dit project. De nummers werden op meerdere plekken opgenomen. Van de zolderkamer tot de studio van Her Majesty in Kampen, van schouwburg Odeon in Zwolle tot Electric Lab Studio’s in Zwolle. Muzikaal gezien liet hij zich inspireren door bands als Pearl Jam, Radiohead en Interpol. Aan Pale Face werkten verschillende bekende Zwolse muzikanten mee, waaronder Bauke Bakker (Bertolf en Her Majesty) en Vincent Hilberdink (The Horse Company). Matthijs Herder (onder andere Black Atlantics, Pronk en The Horse Company) produceerde de plaat. In totaal staan er veertien liedjes op.
Het album is op vinyl uitgebracht door het Zwolse label Minstrel Music, bekend van Paceshifters en de platenzaak aan de Assendorperstraat. Daarnaast zijn de nummers ook te vinden op de online streamingdiensten.
Lilywhite is inmiddels uitgegroeid tot een liveband. Vanwege Covid-19 bleek repeteren met de voltallige band vrijwel onmogelijk, maar Dennes hoopt in het najaar live te kunnen gaan spelen. Op vrijdagmiddag 6 augustus staat er een kleine releaseparty gepland bij Minstrel Music. Lilywhite speelt dan een korte set in kleine setting met piano en viool.

Lees ook

Gemeente Dalfsen stelt tien elektrische deelfietsen beschikbaar tijdens de afsluiting van de N340

DALFSEN – Vanaf 6 augustus kunnen inwoners van de gemeente Dalfsen een elektrische fiets uitproberen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.