Home / / De alom bekende Roefeldag voor de groepen 8 gaat door!

De alom bekende Roefeldag voor de groepen 8 gaat door!

DALFSEN – In 2021 kan er weer geroefeld worden. Na het annuleren van de editie van vorig jaar, heeft de organisatie besloten Roefeldag 2021 wel door te laten gaan.

Roefelen betekent ‘snuffelen’. Roefeldag is een dag om rond te snuffelen in de keuken van Dalfser ondernemers. Dit wordt al 25 jaar georganiseerd voor de leerlingen van alle groep 7 en 8 klassen uit Dalfsen, Oudleusen, Ankum en Hoonhorst. Een leuke en leerzame dag voor zowel leerlingen, begeleiders als ondernemers. De editie van 2021 ziet er door de coronamaatregelen iets anders uit, maar het plezier is er niet minder om.
De organisatie heeft besloten om in 2021 alleen de kinderen van groep 8 te laten roefelen. Daarmee wordt het aantal leerlingen dat meedoet, gehalveerd en kunnen er kleinere groepjes worden gemaakt. Deze leerlingen zijn de groep 7 leerlingen van dit seizoen en hebben hun eerste Roefeldag gemist.
Momenteel wordt er achter de schermen hard gewerkt om alles mogelijk te maken. In september zal de commissie alle scholen bezoeken om de leerlingen meer te vertellen over deze dag.
Niet alle kinderen uit Dalfsen bezoeken een school in de eigen gemeente. Maar iedereen is uiteraard welkom om mee te roefelen. Bezoekt uw zoon/dochter uit (volgend jaar) groep 8 een basisschool buiten de gemeente en wil hij/zij graag meeroefelen? Mail de organisatie voor meer info: roefeldalfsen@sallandxs.net. Houd ook de facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws: www.facebook.nl/roefeldagdalfsen.

Lees ook

Uit Hei en Dennen: Kaalslag

Kaalslag. Nee, niet op of in mijn hoofd, maar in onze tuin. Wat groeit en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.