Home / / Blokje om van FTC Heikera

Blokje om van FTC Heikera

REGIO – Na meer dan een jaar zonder toertochten, houdt fietstoerclub Heikera op zondag 18 juli weer het Blokje Om. Er zijn routes uitgezet van 40 km, 60 km en 100 km die via Hoonhorst, Vilsteren en Dalfsen voeren. Start en finish zijn traditioneel bij Restaurant Zalen De Veldhoek in Heino.

Alle coronamaatregelen worden in acht genomen, echter van de deelnemers zelf wordt verwacht hier ook gedurende de toertochten hun eigen verantwoordelijkheid in te nemen. Voorinschrijving is niet vereist. De deelnemers aan de 100 km kunnen starten tussen 8.00 en 12.00 uur; liefhebbers voor de 40 en de 60 km kunnen de weg op tussen 9.00 en 12.00 uur. Alle routes zijn bepijld en voor navigatiesystemen zijn gpx-bestanden beschikbaar op www.heikera.nl. De deelnamekosten bedragen 8 euro (6 euro voor NTFU-leden) en kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis meedoen.

Afwisseling

De 40 km-route is geschikt voor alle leeftijden en met alle soorten fietsen. Deze route voert in de richting van Berkum en Hoonhorst. De route bevat rustige wegen en veel afwisseling tussen uitzicht en bebossing. De 60 km-route volgt die van de 40 km. Na Berkum over het fietspad langs de Vecht naar de stuw, vlak voor Dalfsen gaat het naar het noorden met koffie aan de Hessenweg. Met een grote bocht rond Dalfsen, fietsen de deelnemers op enige afstand van de Vecht richting Vilsteren, Dalfsen, speeltuin Madrid en weer terug. De 100 km-route biedt voor de liefhebbers van snelheid en/of langere afstanden voldoende afwisseling. De eerste 30 km verkent men de route voor de later vertrekkende 30- en 40 km-fietsers. De weg voert verder noordelijk van Dalfsen naar Punthorst (pauzeplaats), De Wijk en IJhorst. Ook deze route sluit bij de stuw van Vilsteren aan bij de 40 en 60-km routes. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Volvo Nieuwenhuijse.

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 25 oktober houdt D66 Ommen weer een inloopspreekuur in de Carrousel, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.