Zwerfafval ruimen bij melkveebedrijf Koonstra

OMMEN – Aan de oproep in deze krant enkele weken geleden, om als vrijwilliger boeren te helpen rondzwervende blikjes en plastic op te sporen, is goed gehoor gegeven.

Op 8 juni verzamelden zich een aantal vrijwilligers bij melkveebedrijf Koonstra in de Vinkenbuurt. Samen liepen ze de randen van twee te maaien percelen af. Het leverde nogal wat zwerfafval op in de vorm van blikjes en plastic die in dit geval dus niet in een koeienmaag terecht komen.
Dit afval wordt vaak in de berm gegooid of in het grasland en waait verder het land in. Bij het maaien wordt dit afval vaak verscheurd en valt daardoor in het gras en in het hooi niet op. Wanneer koeien dit binnenkrijgen kunnen ze ernstig ziek worden of overleven dit gewoonweg niet. Hier zijn al meerder voorbeelden van.

Geslaagd

Na afloop kregen de vrijwilligers als dank, onder het genot van een drankje en blokjes kaas een boeiende presentatie van en over het melkveebedrijf, dat al flink heeft geïnvesteerd in duurzaamheid en diervriendelijkheid. “Al met al was het een geslaagde actie”, aldus één van de vrijwilligers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.