Home / / Zoekplaatje

Zoekplaatje

“Ik heb mijn wagen volgeladen”, vol met als ‘oude wijven’ verklede jonge meisjes, die op de originele foto naast elkaar zitten. De meisjes op het onderste deel van de foto hebben begin 2019 ook al ‘meegedaan’ aan het zoekplaatje, maar dat heeft geen namen opgeleverd. Met deze foto, waar alle meisjes op staan, hopen we alsnog dat iemand één of meer meisjes herkend. Als bijschrift wordt vermeld ‘paashaas optocht’, ‘Ommen’ en het jaar ‘1967’. Wie helpt?

Herman Wigbels was van 1950 tot 1983 fotojournalist in de regio Salland. Hij legde alle aspecten van het leven in dorpen en op het platte land vast ter illustratie van artikelen in regionale bladen. Van verschillende foto’s willen we graag weten waar deze zijn gemaakt en/of wie er op staan. Dit is zoekplaatje nummer 80 uit deze reeks. Het fotoarchief van Herman Wigbels is toegankelijk via de website www.HermanWigbels.nl en www.OudOmmen.nl/beeldbank. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Reacties op het zoekplaatje van deze week graag, met vermelding van archiefnummer haw_59189, verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Stichting ‘De Darde Klokke’ met het ‘Drie moandeleks tiedschrift veur Ommen’.

Lees ook

Rommelmarkt in de Bermerstraat

OMMEN – Tegen de trend van de leegstand in, zal het winkel-/horecapand Bermerstraat 13 opnieuw …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.