Zoekplaatje

Tijdens een excursie brengt de gemeenteraad van Ommen een bezoek aan een nieuwe gymnastiekzaal in mei 1957 in Ommen. Naast het bezoek aan de gymnastiekzaal stonden op het programma: de nieuwbouw in Beerzerveld en de Ommeres; het zwembad de Olde Vechte; de BLO-school; de Centrale Werkplaats en de woonwagens aan de Hessenweg in Varsen. De excursie wordt afgesloten met een borrel bij hotel-restaurant Paping aan de Stationsweg. Op de foto’s zien we o.a. Cornelis Pieter van Reeuwijk, burgemeester van Ommen van 1952 tot 1974. We zijn op zoek naar meer informatie over de foto van deze week. Wie weet bijvoorbeeld om welke gymnastiekzaal het gaat en wie herkent (één van) de drie herkenbare meisjes op de voorgrond? Eén van de drie meisjes lijkt de activiteiten van fotograaf Herman Wigbels in de smiezen te hebben en de andere meisjes hierop te attenderen 🙂

Herman Wigbels was van 1950 tot 1983 fotojournalist in de regio Salland. Hij legde alle aspecten van het leven in dorpen en op het platte land vast ter illustratie van artikelen in regionale bladen. Van verschillende foto’s willen we graag weten waar deze zijn gemaakt en/of wie er op staan. Dit is zoekplaatje nummer 79 uit deze reeks. Het fotoarchief van Herman Wigbels is toegankelijk via de website www.HermanWigbels.nl en www.OudOmmen.nl/beeldbank. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Reacties op het zoekplaatje van deze week graag, met vermelding van archiefnummer haw_59787, verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door Koggel verhuur: kantoorruimte (Unit 8) te huur en naar eigen inzicht in te delen (ca. 65 m2 / €. 225,- p.m.).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.