Home / / Werkzaamheden N340 in augustus

Werkzaamheden N340 in augustus

REGIO – Komende zomer wordt de N340 gedurende drie weken – van 6 tot en met 30 augustus 2021, afgesloten. In die periode wordt gewerkt op verschillende locaties aan en rond de weg.

Gedurende deze drieweekse afsluiting worden de kruispunten op de hoofdrijbaan van de bestaande N340 opnieuw ingericht. Er worden vier nieuwe fietstunnels onder de bestaande N340 aangelegd, zodat fietsers en voetgangers minder vaak hoeven over te steken. Er worden diverse faunapassages aangelegd om de veiligheid voor mens en dier te verbeteren en de bestaande N340 wordt voorzien van een nieuwe laag asfalt. De laatste werkzaamheden worden verricht voor de aansluiting van het nieuwe tracé van de N340 op de Nieuwleusenerdijk en de A28. Hieronder valt ook de reconstructie van de kruising Hessenweg-Kranenburgweg.

Bereikbaarheid

Na deze afsluiting wordt de nieuwe N340 volledig opengesteld. De drieweekse afsluiting van de N340, tussen de Nieuwleusenerdijk en knooppunt Varsen heeft veel invloed op de bereikbaarheid van het gebied. De bereikbaarheid van bestemmingsverkeer wordt geborgd. Het lokale bestemmingsverkeer, inclusief landbouwverkeer en fietsers, kunnen gebruik maken van de parallelwegen. Het lokale bestemmingsverkeer, de percelen aan de N340, krijgen een ontheffing om van de parallelweg gebruik te maken. Voor al het overige gemotoriseerd verkeer gelden omleidingsroutes via de A28, N377, N48, N348 en N35. Daarnaast worden er ook lokale omleidingsroutes ingesteld.
Vechtdalverbinding zorgt dat ondernemers – die hun bedrijf alleen kunnen bereiken via de N340 – bereikbaar zijn via de de parallelweg van de N340. Begin juni zijn zij hierover geïnformeerd d.m.v. een brief.

Lees ook

Rommelmarkt in de Bermerstraat

OMMEN – Tegen de trend van de leegstand in, zal het winkel-/horecapand Bermerstraat 13 opnieuw …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.