Home / / Vorkje prikken met uitzicht op de baggerschuit

Vorkje prikken met uitzicht op de baggerschuit

OMMEN – “Wat gebeuren moet, moet gebeuren! Natuurlijk, als de Vecht dicht dreigt te slibben, moet er worden gebaggerd en de vaarroute terug op diepte te brengen.

(door Willem Lampe)

Jammer alleen dat dit gebeurt net nu er versoepelingen zijn ten aanzien van de coronarestricties. Er wordt gewandeld op de Vechtkade, de zonneweide zit vol met jeugd en de terrastafels van Grand Café De Veghte en hotel de Zon zijn allemaal bezet. Het is genieten van het weer en van elkaar, liefst met een drankje en een hapje erbij. Enig minpuntje is dat monotone gedrein en plonzen van die zware hijskraan op een ponton, die modder, slib en bagger van de bodem schraapt en met kletterend geweld in een metalen laadbak kiepert. Net nu het toeristenseizoen op gang komt en de lokale bevolking uit de schulp kruipt. Nou ja, nog eventjes en dan zit die baggerschuit een verderop. Wat gebeuren moet, moet nu eenmaal gebeuren!”

Lees ook

Rommelmarkt in de Bermerstraat

OMMEN – Tegen de trend van de leegstand in, zal het winkel-/horecapand Bermerstraat 13 opnieuw …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.