Home / / Voorlopig geen droogzetvoorziening Junne

Voorlopig geen droogzetvoorziening Junne

JUNNE – De voorzieningenrechter van de Rechtbank Overijssel heeft waterschap Vechtstromen maandag 21 juni laten weten dat de droogzetvoorziening voorlopig niet gebouwd mag worden.

Dit naar aanleiding van voorlopige voorzieningen die bij de rechtbank zijn ingediend met betrekking tot de omgevingsvergunning. Hiermee liggen de werkzaamheden bij de stuw voorlopig stil en kan het onderzoek niet worden uitgevoerd. Het waterschap betreurt dit omdat het in het kader van de waterveiligheid van belang is het onderzoek op korte termijn uit te voeren. De juridische werkelijkheid maakt het niet mogelijk, ondanks een eerdere uitspraak van de Raad van State dat het stuwonderzoek kan worden hervat. Vechtstromen beraadt zich op wat dit betekent voor het vervolg.

Belangrijk

Waterschap Vechtstromen laat op de website www.vechtstromen.nl weten dat zij als waterbeheerder verantwoordelijk is voor het goed en veilig functioneren van stuw Junne. Zij zegt hierover: “De stuw is meer dan honderd jaar oud. Vanwege de te zware verkeersbelasting in het verleden en naar aanleiding van de problemen met stuw De Haandrik in 2018, hebben we zorgen over de staat van de stuw bij Junne. Stuw De Haandrik lijkt op stuw Junne. Vanwege kwelproblemen kwam de stabiliteit van stuw De Haandrik enkele jaren terug plotseling sterk in gevaar en daarmee de waterveiligheid in het gebied. Met gerichte maatregelen hebben we de knelpunten aan deze stuw snel kunnen oplossen. Een vergelijkbare situatie willen we in Junne voorkomen. We willen weten wat de staat van de stuw is, om te kunnen beoordelen of renovatie mogelijk is.”

Lees ook

Programmavoorbereiding USV

NIEUWLEUSEN – Onder leiding van het nieuwe trainersduo Mathijs van Faassen en Theo van ’t …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.