Home / / Vier sportieve initiatieven

Vier sportieve initiatieven

OMMEN – De gemeente Ommen ondersteunt vier concrete projecten op het gebied van sport en bewegen die dit najaar worden uitgevoerd.

Deze initiatieven vloeien voort uit het Lokaal Sportakkoord, waarin 28 sport- en gezondheidsorganisaties initiatieven uitdenken die inwoners moeten aanzetten tot meer bewegen. Een regiegroep beoordeelt alle ingediende voorstellen. In de eerste ronde zijn er vier projecten positief beoordeeld, zodat de initiatiefnemers met steun van de gemeente aan de uitvoering kunnen gaan werken.
Het gaan om de realisatie van een beweegpark in de buurtschap Ommerkanaal; een dans- en bootcamp van Studio 85, die nog dit najaar moet gaan plaatsvinden; een schoolsportdag voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen,die voor donderdag 9 september gepland staat; en geocaching, een soort puzzeltocht waarbij je zoekt met je mobiele telefoon. De laatste is een activiteit van buurtvereniging Alteveer, die met initiatieven als deze de sociale samenhang in de wijk wil bevorderen.

Breder toegankelijk

In oktober 2019 ondertekenden de eerste initiatiefnemers samen met de gemeente een intentieverklaring op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. Dat resulteerde vorig voorjaar in een lokaal sport- en preventieakkoord. Hiermee wil de gemeente samen met lokale sportverenigingen, kinderopvang, scholen, huisartsen, bedrijven en fysiotherapeuten sporten en bewegen breder toegankelijk maken. Het ministerie van VWS stelt subsidies beschikbaar voor de uitvoering van de initiatieven die voortvloeien uit een Lokaal Sportakkoord.

Tekst: Hans Keesmaat

Lees ook

Oecumenische viering in de Grote Kerk

DALFSEN – In de vredesweek is er op zondag 26 september een oecumenische viering in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.