Home / / Versoepeling mogelijk op tijd voor de VechtdalTrail

Versoepeling mogelijk op tijd voor de VechtdalTrail

OMMEN – Met de aangekondigde versoepelingen vanaf 30 juni is het weer mogelijk om evenementen te organiseren. Dat geldt ook voor de VechtdalTrail op zaterdag 3 juli.

De inschrijving voor de vierde editie van dit hardloopevenement is inmiddels geopend. Vanuit heel Nederland komen hardloopfanaten naar Ommen voor een prachtige loop door de bossen langs de Vecht.
Vanaf het terrein van ACO-Van Elderen op Sportpark Westbroek kan gekozen worden voor één van de drie afstanden van 20, 35 of 50 kilometer. “Het is een pittige loop”, stelt Igor van Elburg namens de commissie.” De zandverstuivingen in zowel Junne als Beerze zijn afgelopen winter flink onder handen genomen voor natuurbehoud. Het is er nóg mooier maar ook wat zwaarder door geworden voor de lopers op de langste afstand.”

Mooie sportdag

Of de VechtdalTrail definitief door gaat hangt af van het kabinet dat op 22 juni definitief een besluit neemt over evenementen. Daarna zullen de lokale autoriteiten nog goedkeuring moeten geven. Volgens veiligheidscoördinator Daan Versteeg is het ‘coronarisico’ zeer laag. “Het speelt zich allemaal af in het buitengebied en ook op het start-finish terrein kunnen we de 1,5 meter afstand prima borgen.”
Vrijwilligerscoördinator Alexander Bouwman vult aan: “Het wordt kort dag inderdaad, maar wij hebben er ook gewoon zin in. De hardlopers staan te popelen en de vrijwilligers zijn weer enthousiast. Wij gaan er daarom alles aan doen om er na lange tijd weer een mooie sportdag van te maken.” Inschrijven kan tot en met 26 juni via de website

www.vechtdaltrail.nl

Lees ook

Uit Hei en Dennen: Kaalslag

Kaalslag. Nee, niet op of in mijn hoofd, maar in onze tuin. Wat groeit en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.