Home / / Verhalendragers komen tot leven

Verhalendragers komen tot leven

DALFSEN/ZWOLLE – In 2020 bestond de internationale beeldenroute ‘Kunstwegen’ 20 jaar. Dat zou gevierd worden met een groot kunsteducatief project ‘Verhalendragers’. De opdracht die de stichting de kunstenaars en educatief ontwerpers meegaf was: ontwikkel en maak voor ons een educatief project waarbij de werken van deze kunstroute meer kenbaar en betekenisvol worden voor jongeren in de regio.

Twee beeldend kunstenaars Karin Gerfen en Wilma Wilbrink, die ook beide beeldend docent zijn maakten een ontwerp voor actieve kunstbeoefening en een beeldende installatie waar dit nieuwe verhaal in samenkomt.
Kinderen uit groep 5, 6, 7 en 8 van het primair onderwijs hebben kennis gemaakt met het werk van Cornelius Rogge. Door middel van actieve kunstbeleving, werden betekenisvolle verbindingen gecreëerd met het werk en een eigen actueel gedachtengoed hierop ontwikkeld. De kinderen werd gevraagd om als antwoord op het grote kunstwerk van Cornelis Rogge ‘de Zieleschepen’ zelf creatief na te denken en een kunstwerk te maken met als onderzoeksvraag: ’Het verbeelden van je positieve herinneringen/toekomstdroom’.
Ieder kind maakte een eigen beeldverhaal in klei en in groepjes, een drager van wilgentakken. Op deze manier ontstond er een reactie op het bestaande werk, maar met nieuwe verhalen. De kinderen krijgen het totaalkunstwerk deze maand te zien en worden dan meegenomen in het totale maakproces middels een belevingsroute (een podcast en beeldverhaal).

Trots

De stichting Kunstwegen presenteert met trots het resultaat van alle inspanningen. Deze installatie ‘Verhalendragers’ is in de week van 14 t/m 18 juni te zien bij locatie ‘Buitenplaats de Luwte, Hessenweg 14 b. Belangstellenden kunnen de installatie samen met de audiotour komen bekijken. Echter in verband met de huidige maatregelen is het noodzakelijk dat dit op afspraak gebeurt. Mail naar: info@karingerfen.

Lees ook

Uit Hei en Dennen: Hoogwater

Wat een verschrikkelijke treurnis beleefden vele bewoners van Duitsland, Nederland en België. Je moet er …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.