Home / / Vechtdal Rally 2021 dit jaar op 28 augustus

Vechtdal Rally 2021 dit jaar op 28 augustus

REGIO – Dit jaar zal de bekende Vechtdal Rally verreden worden op 28 augustus in Hardenberg. De rally zou eerst plaatsvinden op 19 juni maar werd vanwege corona verplaatst naar de laatste zaterdag van augustus.

Vorig jaar was de Vechtdal Rally de enige rally in Nederland die verreden werd. Het werd toen, net als nu, mogelijk door een verschuiving naar later in het jaar. Het Vechtdal Rally Comité: “Jammer genoeg moest de rally vorig jaar verreden worden zonder publiek, maar dit jaar is het publiek meer dan welkom. En zoals altijd is het evenement gratis toegankelijk. Dat geldt ook voor het serviceterrein, gelegen aan de Noorwegenweg in Hardenberg bij Prima Equipment. Hier kan het publiek de bolides zien en live meekijken hoe monteurs een auto onder hoge druk in een strak tijdschema gereed maken voor de volgende klassementsproef.”

Ook dit jaar staat de Vechtdal Rally op de kalender van het ONRK (Open Nederlands Rallykampioenschap). Dit betekent dat alle toprijders met hun snelle R5 bolides ook weer naar Hardenberg zullen komen om in het Vechtdal punten te sprokkelen voor het kampioenschap. De Vechtdal Rally zet Hardenberg hiermee in het middelpunt van de Nederlandse autosport. Dit jaar staan er drie klassementsproeven op het programma. Naast de rally worden er ook een short rally en een Historic rally verreden. In die laatste rally komt veel erfgoed voorbij, zoals onder andere mooie Audi Urquatro’s, Lancia Delta’s, Fords Escorts en mooie Opels.

Groenste rally

De Vechtdal Rally staat ook wel bekend als de groenste rally van Nederland. Niet alleen vanwege de mooie omgeving van Hardenberg maar juist vanwege de vele maatregelen die getroffen worden om het milieu zoveel mogelijk te sparen. “We doen aan CO2-compensatie, dat betekent dat in ruil voor de CO2 die we uitstoten, ergens anders CO2 uit de lucht wordt gehaald”, legt de organisatie uit. “Ook dragen we een aantal goede doelen een warm hart toe, dit jaar onder andere het Ronald McDonald Huis in Zwolle en de Stichting MS Research.”
Houd voor verdere informatie aangaande de Vechtdal Rally 2021 de website in de gaten, hier wordt alles gepubliceerd. Hier zijn ook de plattegronden van de klassementsproeven (wanneer beschikbaar) te downloaden.

www.vechtdalrally.nl

Lees ook

Programmavoorbereiding USV

NIEUWLEUSEN – Onder leiding van het nieuwe trainersduo Mathijs van Faassen en Theo van ’t …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.