Home / / Uit Hei en Dennen

Uit Hei en Dennen

Wat is/was het warm hè. Wij hebben op twee locaties airco apparaten hangen, daar is het dan heerlijk toeven. De locatie op onze slaapkamer geeft problemen. Niet voor mij, ik slaap door alles heen. Helaas, Gerrit is een sensitieve man, die bij lawaai niet kan slapen. Nu ligt onze slaapkamer aan de Hammerweg dus een enorme hoop herrie van vrachtauto’s, tractoren en personenauto’s. Daar is hij langzaam aan gaan wennen. Oké, het raam heeft hij zo gemonteerd dat het nog een met kier van 20 cm open kan en hij heeft zelf een airco geïnstalleerd. Die doet zijn werk goed waardoor ik heerlijk in slaap val. Tot vorig jaar sliep hij ondanks het geringe geruis heerlijk in. Dit jaar zijn zijn oren een stuk gevoeliger geworden. Andere senioren worden dovig, hij dus niet. Wij gaan dit samen oplossen hoor, hij is vindingrijk en ik ben, vind ik zelf een “gemakkelijke vrouw”.

De tuin heeft enorm goede grond voor onkruid. ‘s Morgens ziet alles er nog fris en fruitig uit, en ‘s avonds ontdekken we metershoge groene stengels met een heel klein roze bloempje. Groeit onkruid zo snel? Nou en of, 50 cm per etmaal en steekt dan boven alles uit. Hoe doet die ellendeling dat zo snel? Net als klimop, ook zo’n fijn en vasthoudend spul. Ja, het is ook groen, dus wat maakt het uit. Nou, een heleboel, hun groeiwijze is als van een lintworm, na 2 weken zit iedere struik er helemaal onder. En dat maakt me hellig hè. Dat moet ik onmiddellijk te lijf gaan. Ook bij 35 graden. Gerrit zit dat vanuit een tuinstoel geamuseerd te bekijken. Eigenlijk is een bloementuin zeer bewerkelijk. Het is voordeliger en gemakkelijker om iedere week een bos bloemen te kopen. Deze week komen er flinke buien zegt de weerman, dan moeten eerst de kwetsbare planten gestut worden. Wat doen we ons zelf toch aan!! We kunnen het ook oplossen met kunstplanten hè, gewoon in de grond steken en nooit meer naar omkijken. Of alleen een groene grasmat, maar dan komen bij ons gegarandeerd een stel mollen alles omwoelen. Zo’n fraai appartement aan de Vecht, met slechts een balkon? Maar dan heb je te maken met een vereniging van eigenaren. Die nemen vaak een “zeer bekwame voorzitter”, die voorheen directeur van een groot bedrijf was. Niet de gemakkelijkste uiteraard, maar een met gevoel voor rechtvaardigheid. Dan maar klimop!

Antoinette

Lees ook

In het najaar weer koersbal en gymnastiek in de Wiekelaar

OUDLEUSEN – Als de coronamaatregelen het toelaten, start Saam Welzijn in de eerste week van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.