Uit Hei en Dennen

Vorig weekend kwamen, na anderhalf jaar, mijn dochter, Italiaanse verloofde en hun drie zoontjes op bezoek in de leeftijd van 13, 7 en 6 jaar. In hun enorme bepakking bleken ook twee grote voetballen te zitten. Ik verordende de jongens naar de zijkant van het huis, daar is plek genoeg. Maar dat vond hun moeder gevaarlijk, de bal kon op de straat komen. Dus lekker trappen op het gazon en zoals het veelal gaat, de bal is rond en valt ook tussen bloemen en struiken. Oma vond dat vervelend en zei er iets van. Werd dat opgenomen? Soms wel een minuut, daarna trapten ze natuurlijk toch de bal tussen de borders. Ja, als je het zo leest is het peanuts, maar zij gaan na drie dagen weg en wij zitten met de zooi. Nu waren de jongens verder reuze leuk en aanhankelijk, maar de kink in de familiekabel was dochters’ verloofde. Hij was aangeslagen, boos en verdrietig. Waarom? Hij verdacht zijn verloofde en moeder van zijn kinderen overspelig te zijn. Niet met één heer, maar meerderen. Had hij dat zelf gezien? Hij dacht van wel, en denken is weten. Aha, ik denk zelf erg veel, maar in de meeste gevallen blijken gedachten veel te verschillen van de werkelijkheid.

Zo zaten wij met een bozige schoonzoon en een verdrietige dochter. Gerrit heeft nog gepoogd wat realiteit te brengen in zijn vreemde vermoedens, maar ook dat mislukte jammerlijk. Gelukkig vertrokken ze met z’n allen vaak naar het centrum, want Ommen vinden ze alle vijf prachtig. Jammer, de grote speelgoedwinkel was verdwenen, maar er waren in Ommen wel lekkere frikadellen en die hebben ze in Duitsland niet. Dochter kocht veel boeken, ze leest nog steeds graag Nederlandse literatuur en vond in modezaken leuke kleding voor man, kinderen en haarzelf. Ja, in Ommen vinden ze alle vijf alles leuker, gezelliger en mooier. Maar ja, ze kwamen ook steeds weer terug hè en dan begon het lijdzaam zwijgen van haar verloofde weer. Hij is rijp voor degelijke psychologische hulp, maar hoor eens, die zijn volgens hem echt niet te vertrouwen. Die blijven hameren op bewijs van het vermeende ‘vreemdgaan’. Hij heeft het dan over een man met een witte broek. Ja, daar kom je een eind mee. Hoe wij hen na het lange weekend uitzwaaiden? DOL ENTHOUSIAST. Wat een weelde om weer met z’n tweetjes te zijn zeg. Hoe het daar verder gaat? Zorgelijk…………….

Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.