Home / Uncategorized / Tips voor het plannen van je volgende motortour

Tips voor het plannen van je volgende motortour

(Ingezonden mededeling)

Het seizoen is weer begonnen en wat is er nou fijner dan lekker gaan toeren op je motor. De wereld verkennen, snelheid, vrijheid en het gevoel van je ronkende, ijzeren ros onder je….. Moeten we nog meer zeggen? Natuurlijk kun je zo opstappen en wegrijden, de vrijheid tegemoet. Maar dan kan je soms wél voor vervelende verrassingen komen te staan. Een beetje voorbereiding is dus eigenlijk geen overbodige luxe. We geven je een paar goede tips om jouw road trip tot een onvergetelijke ervaring te maken.

Motor in topconditie

Check voor je vertrek de essentiële onderdelen van je motor. Bandenspanning en -profiel, ketting, remmen en verlichting komen daar uiteraard bij aan bod. Maar het is ook goed om even alle bewegende onderdelen te smeren, slangetjes te controleren op beschadigingen en te checken of de vering nog okay is. Verder gooi je uiteraard je tank vol, maar dat vergeet je waarschijnlijk niet.

Route

Stippel je van te voren een route uit of ga je gewoon je neus achterna? Beide opties zijn ontzettend leuk. Wat je eigenlijk wél echt van te voren moeten weten is of je ergens gaat overnachten of in de avond weer naar huis komt. Wanneer dat laatste het geval is, mag je route dus niet te lang zijn. Kies je voor één of meerdere overnachtingen, dan kun je jouw motortour zo lang maken als je wil. In dat geval kun je inderdaad gewoon opstappen en zien waar de weg je naartoe leidt. Maar je zal dan wel even moeten bedenken wat je allemaal mee moet nemen.

Tip: Met Google Maps kun je eenvoudig zelf je route samenstellen.

Bagage

Teveel bagage is niet prettig reizen, maar het is ook niet fijn als je onderweg iets mist. Ga je onderweg overnachten, dan is je accommodatie ook een bepalende factor. Voor een nachtje op een camping heb je veel meer nodig dan wanneer je in een hotel verblijft. Bedenk dus van te voren wat je planning ongeveer is en pas daar je bagage op aan.

Uitrusting

Zeker tijdens een langere tour heb je een goede uitrusting nodig. Motorkleding is een stuk veiliger en comfortabeler tijdens kouder weer. Een goede motorhelm is uiteraard ook super belangrijk. Het beschermt je niet alleen, maar is ook in grote mate bepalend voor je rijcomfort en -plezier. Is je oude helm aan vervanging toe, dan is daarvoor nú het juiste moment. Kies voor jouw favoriete type helm en let daarbij ook op de extra features ervan. Denk daarbij aan vizier, mogelijkheden voor communicatie apparatuur, ventilatie en stroomlijning. Ook erg belangrijk is dat je de juiste maat aanschaft. Investeer daarnaast ook in goede sloten met minstens ART-4 keurmerk en kijk eens of een topkoffer handig is voor je toer.

Heb je bovenstaande punten goed doordacht en afgevinkt? Dan zeggen wij: ‘Hit the road Jack!’

 

https://pixabay.com/nl/photos/motorfiets-road-snelheid-1827482/

Lees ook

Afzetting Haven Oost

OMMEN – Vrijdagmorgen zijn tijdens maaiwerkzaamheden op het voormalig Angelica terrein in het plangebied Haven …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.