Home / / ‘t Laarbos Pannenkoeken & meer is er helemaal klaar voor

‘t Laarbos Pannenkoeken & meer is er helemaal klaar voor

(Advertorial)

‘We zitten vlakbij Landgoed het Laer en aan de rand van het bos, mooier kan het niet’

OMMEN – Voor een groot gedeelte is restaurant ’t Laarbos, Pannenkoeken & meer klaar om gasten te ontvangen. En dit gebeurt dan ook al volop. In het restaurantgedeelte én op het terras kunnen inmiddels zo’n 80 gasten genieten van onder meer de heerlijkste pannenkoeken, die ook te bestellen zijn via www.besteleenvoudig.nl/laarbos.

In januari is het echtpaar Edwin en Jelly Veeneman begonnen met het opknappen van het pand aan de Stationsweg (voorheen De Wildzang) tot een pannenkoekenhuis. Eigenaar Jelly Veeneman: “We hebben de boel rigoureus gestript en gesloopt en daarna opnieuw opgebouwd. En ook al kunnen we al veel gasten verwelkomen, we zijn nog niet klaar. Zo willen we het aangrenzende zaaltje er nog bij betrekken, waar ook nog eens 50 gasten kunnen zitten en buiten een speeltuin creëren aan de zijkant van het restaurant. Tenslotte kan een pannenkoekenhuis niet zonder een speeltuin, vinden we. Ook wordt de buitenkant nog onder handen genomen, dit krijgt binnenkort een flinke verf- en onderhoudsbeurt.”

In de watten

Intussen doen Jelly en Edwin Veeneman wat ze het liefste doen en dat is de gasten in de watten leggen. “Edwin ademt zo’n beetje pannenkoeken en hij bakt ze dan ook volop en graag”, zegt Jelly lachend. Zelf bedien ik het liefst en zie de mensen graag genieten.” Beide komen oorspronkelijk uit de horeca, waar ze elkaar in 2003 hebben ontmoet. De jarenlange ervaring nemen ze mee in hun eigen zaak dat vooral een pannenkoekenhuis is, maar waar ook zeker andere gerechten genuttigd kunnen worden. Edwin: “We serveren tevens frisse salades en vers belegde broodjes tijdens de lunch. En er staan ook een viertal hoofdgerechten met friet en salade op de dinerkaart.”

Tafelspelletjes

Als straks de zaal naast het restaurant klaar is, komt er een kinderhoekje waar lekker gespeeld kan worden. “Een aantal zaken hebben in verband met corona wat vertraging opgelopen”, legt Jelly uit. “We hebben gezocht naar tussentijdse speelalternatieven en deze gevonden in de ‘tien minuten’ tafelspelletjes. Kinderen kunnen samen met hun ouders of broertjes en zusjes snelle, korte spelletjes aan tafel spelen. Zo hebben we het spel Speed Cups met een bel en speelkaarten en er kan gedobbeld worden (zonder dobbelstenen, maar mét kaarten). In ieder geval is er veel vermaak totdat de pannenkoek op tafel komt.”
Zelf hebben Edwin en Jelly twee kinderen Niels van veertien en Daan van tien. Ze mochten meedenken over de naam van het pannenkoekenhuis, dat na gezamenlijk beraad ’t Laarbos is geworden. Edwin: “Er is van alles op tafel gekomen en we hebben zelfs nog al onze namen in een husselmachine gestopt. Uiteindelijk waren we het er allemaal over eens dat het ’t Laarbos Pannenkoeken & meer moest worden. We zitten vlakbij Landgoed het Laer en wonen aan de rand van het bos, mooier kan het niet.”

Ultieme pannenkoek

Op onze vraag welke pannenkoek hun voorkeur heeft zegt Jelly lachend: “Aii”, dat vraagt om wat uitleg: toen we jaren geleden beide in een pannenkoekenrestaurant werkten, aten we zelf na sluitingstijd altijd een pannenkoek. Wij als medewerkers stelden dan onze eigen pannenkoek samen. Mijn ultieme pannenkoek, wat natuurlijk smaak gebonden is, is hier ontstaan en is belegd met kipstukjes, prei, ananas, paprika en kaas met knoflooksaus. Deze staat nu op onze kaart onder de naam: Chefs Favoriet. Maar, heel eerlijk? Ze zijn allemaal lekker en over het algemeen kun je op de pannenkoek weglaten en toevoegen wat je zelf wil.”

’t Laarbos Pannenkoeken & meer
Stationsweg 31, Ommen
Tel. 0529-745031

www.besteleenvoudig.nl/laarbos

Openingstijden:
*Di t/m zo van 10.00 tot 20.00 uur, maandag gesloten m.u.v. de feestdagen

Lees ook

Open tuinen weekend van Vechtdal-tuinen

REGIO – De Vechtdal-tuinen zetten op zaterdag 7 en zondag 8 augustus hun poorten weer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.