Home / / Start campagne Vakantielezen

Start campagne Vakantielezen

Twintig scholen lezen de wereld rond

OMMEN – De groepen 3 en 4 van twintig basisscholen in de gemeenten Ommen, Raalte en Olst-Wijhe doen mee aan Vakantielezen. 815 leerlingen houden op een landkaart bij ‘waar ze geweest zijn’ met hun verhalen. De wereldreis voert van Lachland via Sportmanië en het Dierenrijk naar Avonturenland.

In de gemeenten Ommen, Raalte en Olst-Wijhe doet de ene na de andere basisschool mee aan een wereldreis in boeken en verhalen. In totaal doen er 815 leerlingen van groepen 3 en 4 mee aan het project Vakantielezen.
De scholen zorgen er samen met de Bibliotheek Salland voor dat kinderen, nog even vlak voor de zomervakantie, flink aan het lezen slaan. Op een landkaart houden ze met stickers bij waar ze ‘zijn geweest’ met hun verhalen. Was het een grappig boek, dan was je in Lachland. Ging het verhaal over voetbal, dan was je in Sportmanië. Van het Dierenrijk tot Avontureneiland: lees jezelf de wereld rond! Al die ‘leeskilometers’ zorgen er aantoonbaar voor dat kinderen een hoger leesniveau bereiken. Zo verliezen ze tijdens de zomervakantie minder leesvaardigheid en leesplezier.
Leesconsulenten van Bibliotheek Salland zijn digitaal in de klassen aanwezig geweest, op het digibord via een videoverbinding. Na een presentatie en een uitleg konden de kinderen zelf aan de slag met Vakantielezen. Na afloop van de schooleditie, in de zomervakantie, kunnen kinderen meedoen aan de thuiseditie van Vakantielezen. Zo blijven ze oefenen en worden ze steeds betere lezers. Bibliotheek Salland plaatst de komende tijd regelmatig via sociale media berichten over Vakantielezen.

Lees ook

Vechtdal Wonen en Vitaal Vechtdal bundelen de krachten

OMMEN – Woningstichting Vechtdal Wonen sluit zich aan bij Vitaal Vechtdal. Vitaal Vechtdal is een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.