Home / / Rolcontainers vol houdbare producten dankzij donaties

Rolcontainers vol houdbare producten dankzij donaties

HARDENBERG/OMMEN – Vanwege de coronamaatregelen was het voor de Voedselbank Hardenberg-Ommen lastig om supermarktacties te houden.

Normaal worden het hele jaar door in tien supermarkten tegelijk, enorme voorraden houdbare producten opgehaald. Daarmee konden zeker zes maanden lang 280 kratten worden aangevuld. Omdat de coronamaatregelen de vrijwilligers nog steeds beperken is er met de ontvangen donaties een grote bestelling gedaan.

Schijf van vijf

Bestuurslid Roos ter Beek: “Omdat we geen grote supermarktacties konden houden, slonk onze voorraad houdbare producten snel. Daar moesten we iets aan doen. Nu hebben we met name in december veel donaties ontvangen van gulle gevers. En deze hebben we dus nu te gelde gemaakt.”
Woensdagmorgen 16 juni werden 36 rolcontainers vol met houdbare melk, pasta, soep en potgroente bezorgd bij het pand van de Voedselbank in Hardenberg. Met die voorraad in de schappen kunnen de vrijwilligers de pakketten aanvullen tot de gewenste schijf van vijf. Momenteel maken ruim 750 mensen wekelijks gebruik van de pakketten van de Voedselbank in de gemeentes Hardenberg en Ommen. Met de gekochte producten kunnen de pakketten weer tussen de vier en zes maanden worden aangevuld.
Ter Beek vervolgt: “Iedereen snapt dat het belangrijk is dat de pakketten zoveel mogelijk gezonde producten bevatten. Wekelijks halen wij bij diverse leveranciers onder meer verse broden, vlees, eieren, groente en andere producten op. Door de aanvulling met de producten uit deze bestelling garanderen we dat de pakketten die betreffende gezonde basis hebben. Daarom nogmaals onze dank aan de vele mensen die de Voedselbank Hardenberg-Ommen gesteund hebben met geweldige acties en prachtige bedragen!”

Lees ook

Programmavoorbereiding USV

NIEUWLEUSEN – Onder leiding van het nieuwe trainersduo Mathijs van Faassen en Theo van ’t …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.