Rode Kruis collecteweek

REGIO – Deze week is het de collecteweek van het Rode Kruis. Met een gift aan de collecte wordt het werk van het Rode Kruis in de buurt en in Nederland gesteund. Een gedeelte wordt ook gebruikt voor internationale noodhulp.

Op dit moment ondersteunt het Rode Kruis de GGD’en in Nederland bij het bron- en contactonderzoek en de vaccinatie in strijd tegen het coronavirus. Hulpverleners van het Rode Kruis wijzen mensen de juiste weg op de vaccinatielocatie, vervoeren mensen die niet zelfstandig naar vaccinatielocaties kunnen komen en verlenen indien nodig EHBO in de vijftien minuten na de vaccinatie. In enkele regio’s vaccineren gekwalificeerde hulpverleners van het Rode Kruis zelf.

Noodsituaties

Bij evacuaties in Nederland worden slachtoffers opgevangen door vrijwilligers van het Rode Kruis. Ook geeft het Rode Kruis voorlichting over hoe te handelen bij grote en kleinere noodsituaties. Met de opbrengst van de collecte kan het Rode Kruis onder meer GGD’en en ziekenhuizen blijven ondersteunen. Wilt u het Rode Kruis steunen met een donatie in de collecteweek? Het bankrekeningnummer is NL17RABO0152945857 t.n.v. Rode Kruis Dalfsen. Doneren aan het Rode Kruis kan ook op

www.rodekruis.nl/collecte

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.