Home / / Politiek Verwoord

Politiek Verwoord

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is Gemeentebelangen aan het woord.

We krijgen weer wat meer ruimte. Een mooi resultaat van een lange periode van afzien en in achtnemen van de coronamaatregelen. Door het mooie weer wordt volop genoten op de terrassen en langs de waterkant. Wel zullen we er rekening mee moeten houden dat we onze ruimtelijke omgeving die Dalfsen rijk is, gezamenlijk leefbaar houden.
In het gemeentehuis wordt heel vaak genoemd: Betrek de inwoners er bij, maak gebruik van burgerparticipatie. Dit lijkt ons een goed moment om daar beroep op te doen. Heb oog en oor voor je omgeving en houd rekening met je buren. Bij het afleveren van de kruiwagens met bloemen bij de zorginstellingen in Lemelerveld, ter gelegenheid van het 90 jarig bestaan van Gemeentebelangen, werden we door diverse inwoners aangesproken die overlast ervaren bij de Driepuntsbrug.
Er wordt bij mooi weer volop vanaf de brug gedoken door jongeren, hetgeen levensgevaarlijk is. Het dansen op deze brug door grote groepen jongeren leidt tot angst bij onze senioren in Lemelerveld, die het rondje via de brug niet meer durven te wandelen. Dit omdat op en nabij de brug een onveilige situatie ontstaat door duikende en springende jeugd. De berichten die ons bereiken over het meenemen van verkeersborden zouden eigenlijk overbodig moeten zijn. ‘Laat ze gewoon hangen’ is de slogan van wethouder Ruud van Leeuwen. Duidelijker kan niet.
Ook krijgen we signalen over de sportvelden en de vernielingen bij de diverse sportaccommodaties. Op en langs de velden is het rustig en blijkbaar is dat aanleiding om brandjes te stichten. De tribunes en sportvelden van onze clubs moeten het soms ontgelden. Wees zuinig op de mooie sportaccommodaties, vrijwilligers steken daar vele uren werk in.
Alle Dalfsenaren zijn trots op het mooie Bellingerweer. Maar het is bedroevend hoe de werknemers van ‘Dalfsen werkt’ het park ’s morgens aantreffen. Vooral op het strandje ligt veel vuilnis, achtergelaten door bezoekers. Menig inwoner ergert zich hieraan en het is nog gevaarlijk ook dat er glasscherven en ander afval blijft liggen. Denk aan kinderen en honden. Laten wij elkaar hier ook op aanspreken. Het is zo’n schitterende plek waar veel mensen van genieten en die we gezamenlijk koesteren. Bij deze willen we ‘Dalfsen werkt’ en de gemeentelijke buitendienst complimenteren voor de dagelijkse opruimacties.
De slogan: “Laat niet als dank voor het aangenaam verpozen..” is nog steeds actueel. Natuurlijk hebben we er begrip voor dat iedereen weer naar buiten wil en wil genieten van het mooie weer na de periode van eenzaamheid, verdriet en machteloosheid maar dat wil toch niet zeggen dat we helemaal los moeten gaan en de boel moeten vernielen. Laten we juist blij zijn dat we zo’n mooie buitenruimte hebben in de hele gemeente Dalfsen en genieten van de prachtige natuur. Samen houden we Dalfsen schoon en veilig. We rekenen op ieders medewerking. Een beter en schoner Dalfsen begint bij ons zelf.”
Wij wensen iedereen een mooie zomer! Lekker uitrusten en genieten van onze mooie gemeente.

Jos Ramaker
Fractievoorzitter Gemeentebelangen

Lees ook

Expositie van Pim Trooster bij Beeldentuin Witharen

WITHAREN – De Zwolse kunstenaar Pim Trooster exposeert sinds kort een selectie van zijn schilderijen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.