Politiek verwoord

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is D66 aan het woord.

Nee, die vraag gaat niet alleen over het nieuwe voorplein van ons gemeentehuis. Hoewel dat voorplein een voorgeschiedenis kent met veel letterlijke en figuurlijke hobbels. In november 2019 werd de investering door de gemeenteraad helaas nog afgewezen in een hoofdelijke stemming die door D66 was aangevraagd. Er werd meer onderzoek gevraagd. In mei 2020 heeft de raad gelukkig alsnog besloten om het voorplein toch te laten herstellen. De grote gebreken zoals de steile hellingbaan de beschadigde tegels en trappartijen en de defecte lift vroegen steeds dringender om noodzakelijke ingrepen. Op woensdag 12 mei 2021 is het verbeterde voorplein inmiddels officieel geopend en in gebruik genomen. En het is nu een goed toegankelijk plein en gemeentehuis geworden. Het was vanaf het begin een goed plan, voor een goed plein, voor goed geld. Kunnen we nu zeggen: Eind goed al goed? Of is er meer?
In 2016 heeft Nederland het VN-Verdrag Handicap ondertekend. Dit verdrag maakt duidelijk dat mensen met een beperking of chronische ziekte recht hebben op gelijke behandeling. Iedereen moet mee kunnen doen. Zo maken we de samenleving toegankelijker en inclusiever. Gemeenten spelen een belangrijke rol in zes levensdomeinen.
*Onderwijs en ontwikkeling
*Thuis
*Werk en inkomen
*Vrije tijd
*Vervoer
*Welzijn, gezondheid en ondersteuning

De verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland 2021 is gestart op 17 mei 2021. Het doel is om gemeenten in Nederland aan te moedigen om te blijven werken aan het VN-verdrag Handicap. En breed aandacht te vragen voor het belang van toegankelijkheid. Daarmee krijgt de ambitie van gemeenten op dit thema – ‘iedereen doet mee’ – een letterlijke betekenis. De verkiezing wordt georganiseerd door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). U kunt uw mening geven op de website: www.meesttoegankelijkegemeente.nl. Alle gemeenten in Nederland doen automatisch mee aan ronde één. Dus alle gemeenten in Nederland kunnen door alle Nederlanders beoordeeld worden op hun toegankelijkheid. Goede toegankelijkheid is voor iedereen fijn: voor mensen met én mensen zonder een beperking. De stembussen voor de eerste ronde sluiten op 27 juni 2021 om 23:59 uur.
De twaalf gemeenten met de beste beoordeling gaan door naar ronde twee. De halve finale. In de halve finale kunnen alle Nederlanders hun stem uitbrengen op hun favoriete gemeente. De vijf gemeenten met de meeste stemmen gaan door naar de derde ronde. De finale. In de finale beoordeelt een vakjury de vijf gemeenten. Zij bepalen op 7 oktober 2021 wie de titel “Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland 2021” verdient. Ook reiken zij de aanmoedigingsprijs uit voor de gemeente die goed onderweg is om zo toegankelijk mogelijk te worden.
De aanmoedigingsprijs is bedoeld voor de gemeente die er op een of twee van de algemene criteria echt uitspringt, maar op de andere nog het nodige werk heeft te doen.
Dus: pak uw kans om aan te geven of Dalfsen of een andere gemeente de meest toegankelijke gemeente van Nederland is of misschien nog een aanmoediging nodig heeft.
Wilt u D66 iets laten weten? Mail naar b.schrijver@raaddalfsen.nl of bel 06-81424409

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.