Politiek verwoord

.

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is het CDA aan het woord.

Regelmatig word ik aangesproken door inwoners over het wel en wee in de gemeente Ommen. Stuk voor stuk mensen die zich zorgen maken over voorgenomen plannen of over zaken die door de gemeente niet goed worden opgepakt. Ook tijdens raadscommissievergaderingen maken inwoners regelmatig gebruik van het recht om in te spreken. Op deze wijze geven zij de raadsleden mee welke belangen er naar hun mening in het spel zijn. Regelmatig komt het voor dat belangen en/of wensen van inwoners over hetzelfde onderwerp haaks op elkaar staan. Het is dan aan de gemeenteraad om, met al deze belangen in het achterhoofd, een afweging te maken en tot een besluit te nemen. Ik kan u verzekeren dat dat niet altijd gemakkelijk is. Eén ding is zeker, als CDA luisteren we en proberen we altijd, binnen de mogelijkheden die we hebben, het goede te doen voor de gemeente Ommen. De komende tijd zullen regelmatig onderwerpen de revue passeren waarbij de meningen en belangen van inwoners haaks op elkaar lijken te staan. Ik denk daarbij aan de op stapel staande uitvoering van de energietransitie, het al dan niet uitvoeren van een pilot bollenteelt, het al dan niet helemaal afsluiten van de Vechtkade en de Juliana-/Schurinkstraat. Zomaar een paar onderwerpen die de gemoederen in Ommen bezig houden en die de komende tijd op de agenda van de gemeenteraad voorbij gaan komen. En het zal duidelijk zijn dat de één na een genomen beslissing blij is terwijl de ander zich wellicht niet gehoord voelt. Weet dat u bij het CDA altijd welkom bent om te vragen wat de reden is van de door ons gemaakte keuze(s). Wij luisteren graag naar u om u te begrijpen en wellicht geeft ons dat nieuwe inzichten. We luisteren dus niet met het doel om u vragen te stellen om ons “gelijk” te halen. Ondanks dat standpunten best ver uit elkaar kunnen blijven liggen, maar als we beter naar elkaar luisteren zoals beschreven, is er meer ruimte voor onderling begrip en respect. Een bijkomend voordeel is dat het dan ook écht om de inhoud gaat en populisme daardoor, ook in Ommen, minder voet aan de grond krijgt. Uiteindelijk streven we allemaal hetzelfde doel na nl. een Groen, Gastvrij en Geïnspireerd Ommen. Laten we daar samen de schouders onder zetten.

Als CDA vragen we ons regelmatig af of we de goede dingen doen en of we de dingen goed doen. En ja, het kan ongetwijfeld altijd beter. Niemand is onfeilbaar! Ook richting volgend jaar als er weer nieuwe verkiezingen zijn, maken we weer de balans op. Wat vinden we als CDA belangrijk voor Ommen? Een klein tipje van de sluier wil ik wel alvast oplichten. Als CDA vinden we dat er voldoende aanbod moet zijn van betaalbare (starters)woningen en sociale huurwoningen voor zowel jongeren, (jonge) gezinnen, alleenstaanden als ouderen. We willen nl. graag dat de jongeren zich blijvend in Ommen vestigen. Immers wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.
Dit is slechts één onderwerp waarvan we vinden dat het de nodige aandacht verdient.
Heeft u ook ideeën waarvan u vindt dat daar aandacht voor zou moeten zijn, voelt u zich dan vrij contact met ons op te nemen. Uw meedenken wordt zeer gewaardeerd en we luisteren graag naar u om u te begrijpen.

Namens de CDA fractie
Marinus Dunnewind
marinus.dunnewind@ommen.nl
06 – 28972026

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.