Home / / Mevrouw Westerhof-Baarslag viert haar honderdste verjaardag

Mevrouw Westerhof-Baarslag viert haar honderdste verjaardag

DALFSEN – Afgelopen week vierde Mevrouw Westerhof – Baarslag haar 100e verjaardag. Zij werd geboren als Maria Hendrika Baarslag in Oudleusen op boerderij de Landskroon en daar groeide ze ook op.

De Landskroon was vroeger een herberg aan de Hessenweg. Toen ze 10 jaar was, werd haar broer Evert Jan geboren. Na de lagere school ging zij naar de huishoudschool in Dalfsen, maar de laatste jaren op school waren moeizaam vanwege de oorlog. Zij trouwde in 1945 met Hendrik Westerhof. Het echtpaar kreeg zeven kinderen (vier dochters en drie zoons). Naar aanleiding van de ruilverkaveling verhuisde het gezin in 1960 met zes kinderen naar een nieuwe ruilverkavelingboerderij aan de Oosterkampen in het Oudleusenerveld, In 1960 werd daar de jongste zoon Evert Jan geboren. Haar echtgenoot Hendrik overleed in 1985 en de boerderij werd vervolgens overgedragen aan zoon Evert Jan. De boerderij werd in 1988 verkocht. Zij ging weer in Oudleusen aan de Wolfkampstraat wonen. Op 77-jarige leeftijd verhuisde ze naar het bejaardenhuis Rosengaerde in Dalfsen, waar ze tot op heden met veel plezier woont.
De eeuweling heeft twaalf kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. Zij kan via een fotoscherm op haar kamer de levens van haar nazaten bewonderen en zij vergeet nooit de verjaardagen van de kinderen en kleinkinderen, die zij dan altijd belt. Haar favoriete televisieprogramma is ‘Blauw Bloed’, zij leest de Dalfser Courant en de Stentor. Ze houdt van fietsen en met de duofiets is zij ook dit jaar al enkele malen op pad geweest. Verder houdt zij van breien en zingen en was zij vele jaren lid van enkele zangkoren: momenteel is zij nog actief bij de Monda’s. Ook geniet zij volop van de activiteiten die in wzc Rosengaerde worden georganiseerd. Helaas zijn er door corona de laatste tijd veel van deze activiteiten weggevallen, maar des te meer geniet ze van het fotoscherm waarmee ze het leven van de familie een beetje kan volgen. Burgemeester Erica van Lente kwam bij haar op bezoek om haar te feliciteren met deze mijlpaal. Een grote bos bloemen was al bezorgd.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Mevrouw Westerhof werd door burgemeester Erica van Lente op haar honderdste verjaardag in het zonnetje gezet. Rechts: haar oudste dochter en Margot Seip directeur/bestuurder wzc Rosengaerde.

Lees ook

Jeugdspelers TCO krijgen nieuwe clubshirts

OMMEN – Afgelopen week ontvingen alle jeugdspelers van TCO een nieuw clubshirt. De shirts worden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.